default-image

Tο 25% των σκουπιδιών έχει μαζευτεί, plan-b από κυβέρνηση

Κρήτη
Tο 25% των σκουπιδιών έχει μαζευτεί, plan-b από κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24ωρη απεργία σήμερα της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αναμένεται να κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις της. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συμβασιούχων σε όλη την Ελλάδα.

Μάχη των εργαζόμενων στην καθαριότητα με τα σκουπίδια. Αποκομιδή, ψεκασμός, ασβέστης για απολύμανση οι κινήσεις σε 6.720 σημεία συγκέντρωσης σκουπιδιών στο Ηράκλειο.

''Έχουμε μαζέψει το 25% των περίπου 2.000 τόνων απορριμμάτων. Όλη η δύναμη της υπηρεσίας βρίσκεται στους δρόμους. Δεν ακολουθούμε τα συμβατικά δρομολόγια αλλά σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης. Ευελπιστούμε εντός δύο 24ωρων να έχουμε ομαλοποιήσει κάπως την κατάσταση'' λέει στο Ράδιο 9,84 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας.

Έκκληση του ιδίου προς τους Δημότες να κρατήσουν για λίγο ακόμα τα απορρίμματα σπίτι τους.

Το plan B της κυβέρνησης για τα σκουπίδια: Εισαγγελέας και στρατός

Σε ασφυκτικό κλοιό καύσωνα και σκουπιδιών βρίσκεται η χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα ύψη και τα σκουπίδια να σχηματίζουν «βουνά» στους δρόμους της Αθήνας.

Ετσι στην κυβέρνηση μπορεί να μην εξετάζουν το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, αφού δεν έχει νόημα καθώς οι κινητοποιήσεις γίνονται από συμβασιούχους,ωστόσο κυβερνητικό στέλεχος άφησε να εννοηθεί ότι αν δεν βρεθεί λύση τότε τα ενδεχόμενα είναι δύο σύμφωνα με το iefimerida.

Είτε να ακολουθήσει παρέμβαση του εισαγγελέα για να αρθεί ο αποκλεισμός σε χωματερές και αμαξοστάσια, είτε να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων ο στρατός.

Τζανακόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε χτες ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, ωστόσο επεσήμανε ότι μετά την Πέμπτη -σε περίπτωση που δεν λήξει η κινητοποίηση- θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, για να μην υπάρξει διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News