default-image

Μπόμπιρας: Στο Survivor τουλάχιστον πλένονται - video

Κρήτη
Μπόμπιρας: Στο Survivor τουλάχιστον πλένονται - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μαρτύριο της σταγόνας ζουν εδώ και πάνω από ένα χρόνο οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου. Γειτονιές από τις Μεσαμπελιές, μέχρι τις Βασιλιές και τη Φορτέτσα  κάνουν να δουν νερό στις βρύσες τους πάνω από 10 ημέρες.

Με χιούμορ αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις παραπάνω περιοχές την τραγικότητα της έλλειψης νερού μέσα στον καύσωνα. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα ενός μπόμπιρα - κάτοικου της οδού Δακανέλη - που παρομοίασε τις δύσκολες συνθήκες που περνούν τις τελευταίες μέρες με το γνωστό ριάλιτι Survivor. Όπως λέει "το ίδιο ήτανε και το χειμώνα για να κάνεις ένα ζεστό ντους, αλλά δε γίνεται αν δεν έχεις νερό", λέει ο μικρός και συμπληρώνει "στο Survivor τουλάχιστον κάτι κάνουν". Δείτε το βίντεο:

Δεκάδες πολίτες, που αντιμετωπίζουν έναν πραγματικό εφιάλτη, εκπέμπουν δραματικό SOS στη δημοτική αρχή αφού κανείς μέχρι σήμερα δεν τους εξηγεί γιατί οι ίδιοι και τα παιδιά τους είναι αναγκασμένοι να ζουν σε τριτοκοσμικές και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία συνθήκες, αφού νερό πληρώνουν και νερό δεν έχουν.

Ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε απίστευτες τριτοκοσμικές εικόνες στο σπίτι μιας οικογένειας στην οδό Δακανάλιδων, όπου μια τετραμελής οικογένεια με την μητέρα σε συσκευή οξυγόνου και το γιο καθηλωμένο από τροχαίο προσπαθούν να επιβιώσουν. Χωρίς νερό για να πλυθούν, χωρίς ρούχα για να αλλάξουν.

Απερίγραπτη δυσωδία πνίγει τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής που αδυνατούν να τηρήσουν ακόμη και τις απολύτως στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Νερό για την τουαλέτα εξασφαλίζουν μόνο όσοι μπορούν να μεταφέρουν νερό σε βαρέλια από άλλες περιοχές, όπως περιγράφουν οι γείτονες εξοργισμένοι ζητώντας απαντήσεις.

Στην ίδια θέση βρίσκονται και πολλά νοικοκυριά στις παρόδους της Ούλωφ Πάλμε στο ύψος των Βασιλειών, όπως η κα. Κιεγιαδάκη που ζει στην οδό Καστοριάδη. Όπως εξηγεί εδώ και μια εβδομάδα αναγκάζεται να μεταφέρει νερό από το νεκροταφείο της Φορτέτσας στο σπίτι της έστω για την τουαλέτα.  

Νερό δεν πρόκειται να φτάσει σύντομα στα σπίτια αυτά εξηγεί ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΗ, αφού νερό δεν υπάρχει. Η υπερκατανάλωση νερού από άλλους δημότες, η σπατάλη για την άρδευση κήπων με πόσιμο νερό, στερούν το δίκτυο από τις αναγκαίες ποσότητες γι αυτό και η επιχείρηση δεν μπορεί να δεσμευτεί για την αποκατάσταση της ύδρευσης.

Στο ίδιο έργο θεατές σύμφωνα με πληροφορίες και οι κάτοικοι στα χωριά Καλός, Κυπαρίσι, Ρουκάνι και Καρκαδιώτισσα, που παραμένουν χωρίς νερό εδώ και 5 ημέρες εξαιτίας βλάβης.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη - Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News