Ειδήσεις

Μειώθηκε το κόστος άδειας συμμετοχής στην Α1 Basket League

Ένα πάγιο αίτημα των ΚΑΕ, ικανοποιήθηκε με την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου. Το κατώτατο ποσό της εγγυητικής επιταγής, για άδεια συμμετοχής στην Stoiximan.gr Basket League, μειώθηκε από τις 100.000 ευρώ στις 60.000.

Ύστερα από πρωτοβουλία του ΕΣΑΚΕ και σε συνεργασία με το υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και τον ΠΣΑΚ, ένα πάγιο αίτημα των ΚΑΕ τα τελευταία χρόνια, ικανοποιήθηκε με την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου στην Βουλή.

Το κατώτατο ποσό της εγγυητικής επιταγής που είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν οι ΚΑΕ για να αποκτήσουν άδεια συμμετοχής στην STOIXIMAN.GR Basket League, (πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος) μειώθηκε από τις 100.000 ευρώ στις 60.000 ευρώ. Επίσης μειώθηκε και το ποσοστό επί του συνόλου του μπάτζετ των ομάδων που πρέπει να καλύπτεται από την εγγυητική επιταγή, από το 25% σε 5%.

Οι αλλαγές στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εγγυητική επιταγή αναμένεται να δώσουν τη δυνατότητα σημαντικής επιπλέον ρευστότητας στις ΚΑΕ της STOIXIMAN.GR Basket League, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου Cretan Kings.

Πηγή: Sport24.gr

Σχόλια