Ειδήσεις

Ελεύθεροι, παρά την "καμπάνα" για το βιασμό της ανήλικης!

«Καμπάνα» επεφύλασσε την Τετάρτη (28/6) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε δύο άνδρες, οι οποίοι φέρονται να βίασαν μια ανήλικη με νοητική στέρηση, τον Ιανουάριο του 2016, στη Σητεία.

Η Έδρα επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών σε αμφότερους τους κατηγορούμενους, ωστόσο οι τελευταίοι βγαίνουν από τη φυλακή, καθώς αποφασίστηκε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη: Αυτός είναι και ο λόγος της "έκρηξης" του πατέρα της κοπέλας, ο οποίος εξοργίστηκε με την αποφυλάκιση των φερόμενων δραστών με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν στιγμές μεγάλης έντασης στο δικαστήριο.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τον προπερασμένο Ιανουάριο και είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία στην οποία προχώρησε η ίδια η 17χρονη -τότε- κοπέλα στην Αστυνομία. 

Η νεαρή Κρητικιά είχε πει τότε στις Αρχές ότι οι δύο άνδρες ηλικίας 34 και 25 ετών -σήμερα-, την πήραν μαζί τους σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και μετέβησαν οι τρεις τους σε ερημική τοποθεσία, λίγω έξω από την πόλη της Σητείας. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο φερόμενοι δράστες τη βίασαν. 

Και οι δύο άνδρες, πάντως, είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι είχαν συνευρεθεί ξανά στο παρελθόν με την κοπέλα, με τη συναίνεση της ίδιας. 

Την Τετάρτη (28/6) οι κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του Δικαστηρίου για την πράξη του ομαδικού βιασμού. Η Έδρα μετέτρεψε, ωστόσο, την κατηγορία σε «κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια» και τους έκρινε ένοχους αμφότερους. 

Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, αλλά κρίθηκε ότι η έφεσή τους πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τους εξής όρους: Να μην πλησιάζουν το θύμα τους σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, να μην φύγουν από την Ελλάδα, καθώς και να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στο άκουσμα της αποφυλάκισης των δύο καταδικασθέντων, ο πατέρας της ανήλικης εξοργίστηκε με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν στιγμές μεγάλης έντασης εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια