Ειδήσεις

Ξανά γαλάζια σημαία στην παραλία της Νέας Χώρας

Καθαρή και οργανωμένη και με τη βούλα είναι από χθες η παραλία της Νέας Χώρας , η μοναδική που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό των Χανίων.

Καθαρή και οργανωμένη και με τη βούλα είναι από χθες η παραλία της Νέας Χώρας , η μοναδική που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό των Χανίων.

Συνολικά σε δώδεκα παραλίες του δήμου θα κυματίζουν το φετινό καλοκαίρι γαλάζιες σημαίες με τον δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα να εκφράζει την ικανοποίηση του για την πιστοποίηση όπως είπε της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στις ακτές.

«Είναι υπόθεση όλων μας να παραμείνει η "Γαλάζια Σημαία" στη Νέα Χώρα, καθώς δεν αρκεί οι ακτές μας να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης, αλλά πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι, τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες" τόνισε ο κ. Βάμβουκας,  προσθέτοντας ότι στη συγκεκριμένη παραλία έχει τοποθετηθεί νέος εξοπλισμός από το δήμο για τη διευκόλυνση των λουόμενων , έχουν αντικατασταθεί οι πινακίδες πληροφόρησης, ενώ έχει τοποθετηθεί και η ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης (SEATRAC) για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Γαλάζιες σημαίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αναρτηθούν στις παραλίες του Σταλού, των Αγίων Αποστόλων , της Χρυσής Ακτής , σε δύο παραλίες στην Αγία Μαρίνα,  στο Καλαμάκι, το Μαράθι, τον Σταυρό, τον  Άγιο Ονούφριο και τον Καλαθά.

Για τη Γαλάζια Σημαία στη Νέα Χώρα που επανατοποθετήθηκε μετά από δύο χρόνια, ο δήμαρχος Χανίων τόνισε: «Οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου αυτή να διατηρηθεί όπως και στο σύνολο των δώδεκα παραλιών, που έχουν βραβευθεί στο δήμο μας".

Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που αφορά στην ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή στη Νέα Χώρα. «Αλλάζουμε ουσιαστικά την εικόνα του παραλιακού μετώπου της Νέας Χώρας, αναβαθμίζοντας συνολικά την περιοχή.

Τον Οκτώβριο ξεκινά η ανάπλαση της ακτής Παπανικολή, το μεγαλόπνοο έργο, που οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε", επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός για το δυτικό μέτωπο που αφορά την ενοποίηση της παραλίας της Νέας Χώρας με το σχεδιαζόμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων από τον Κλαδισό μέχρι τους Αγ. Αποστόλους. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Βάμβουκας, στην παρούσα φάση ξεκινά η διαδικασία των απαλλοτριώσεων των ενδιάμεσων κτισμάτων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια