default-image

Ελεύθεροι οι Κρητικοί εφοριακοί για την υπόθεση δωροδοκίας

Κρήτη
Ελεύθεροι οι Κρητικοί εφοριακοί για την υπόθεση δωροδοκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την προσαγωγή τους ενώπιον της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο εφοριακοί  από την Κρήτη που εντοπίστηκαν χθες το πρωί  από ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Ρόδου, έπειτα από καταγγελία που έγινε από ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης στην πόλη της Ρόδου ότι του ζήτησαν χρήματα για να μην του βεβαιώσουν φορολογική παράβαση.

Οι δύο υπάλληλοι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Μανώλη Κουτσούκο προσήχθησαν σήμερα το πρωί ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και ζήτησε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Σημειώνεται πως έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία με την οποία οι δύο υπάλληλοι κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία.

Οι δύο εφοριακοί αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψη των εφοριακών στην Ρόδο.

Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψη των εφοριακών στην Ρόδο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, δυο υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών ηλικίας 54 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι προχθές (26.06.2017) το βράδυ ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα ενοικιάσεως οχημάτων ενημέρωσαν τον υπεύθυνο του καταστήματος ότι διαπίστωσαν οικονομική παράβαση και του ζήτησαν χρήματα προκειμένου να μη προβούν στη βεβαίωση της.

Το γεγονός καταγγέλθηκε χθες το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ και τέθηκε σε επιτήρηση το κατάστημα, όπου μετέβησαν οι υπάλληλοι για να λάβουν από τον υπεύθυνο τα χρήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της δωροληψίας και κατά την έξοδο τους από το κατάστημα, οι υπάλληλοι ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και βρέθηκε στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σημειώνεται ότι για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με τις κατά τόπο αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νότιου Αιγαίου (Σχετικό το από 19.06.2017 με στοιχεία επικοινωνίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών).

rodiaki.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News