Ειδήσεις

Δάκρυα και "ευχαριστώ" για το διπλό δώρο ζωής video

Επέστρεψε με τα δυο της αγγελούδια στα χέρια της, δακρυσμένη από χαρά γι’ αυτό που ζει. Μετά 8 αποτυχημένες προσπάθειες έγινε μητέρα.

Μετά από 8 αποτυχημένες εξωσωματικές η Μαρτίνα 47 ετών σήμερα, ανακάλυψε πως στην Κρήτη, σ'ένα Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης το όνειρό της να γίνει μητέρα, στατιστικά τουλάχιστον, είχε πολλές πιθανότητες να γίνει πράξη. Ταξίδεψε με ένα σκοπό και πυξίδα τη μητρότητα και 15 μήνες μετά το θαύμα που έζησε, επέστρεψε με τα δυο της αγγελούδια στα χέρια της, δακρυσμένη από χαρά γι' αυτό που ζει.Αυτό που κατάφερε να βιώσει λαμβάνοντας τη βοήθεια του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης και του γυναικολόγου Ματθαίου Φραϊδάκη.

Η Γερμανίδα που ζει στην Αυστραλία καλά καλά  γνώριζε που ερχόταν, σήμερα όμως που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της, έχοντας συντροφιά τη μητέρα της δεν χορταίνει να απολαμβάνει τις αγκαλιές των παιδιών της και να μοιράζεται τις κοινές τους στιγμές αποτυπωμένες σε φωτογραφίες που δείχνουν την ευτυχία που ζουν.

Έρχονται στην Κρήτη για να γίνουν μητέρες

Ότι δεν είναι η Μαρτίνα η μοναδική περίπτωση γυναίκας που ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθει στην Κρήτη για να αποκτήσει παιδί. εξήγησε ο κ. Φραϊδάκης που καθημερινά, όπως είπε, δέχεται μηνύματα γυναικών απ' όλο τον κόσμο. Γυναίκες που από τη μια λόγω της εμπειρίας πλέον των γιατρών, από την άλλη όμως και του ευέλικτου νομικού πλαισίου που επιτρέπει ακόμη και σε γυναίκες μόνες να αποκτήσουν παιδί, και που δεν διστάζουν ούτε στιγμή να βρεθούν στο νησί για να κάνουν πραγματικότητα ίσως τη μεγαλύτερη επιθυμία τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Φραϊδάκης το τελευταίο διάστημα δημοφιλείς είναι και οι θεραπείες αναζωογόνησης των ωοθηκών  που γίνονται και οι οποίες βοηθούν γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών ακόμη και να καταφέρουν φυσιολογικά να αποκτήσουν ένα παιδί.

Με τις γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να έρχονται καθημερινά σε επαφή με το κέντρο, καλλιεργείται μια ουσιαστική ανάπτυξη του ιατρικού επιπλέον τουρισμού διευκρίνισε ο κ. Φραϊδάκης, που επισήμανε ότι  οι γυναίκες που έρχονται στην Κρήτη για εξωσωματική με του δικούς τους ανθρώπους, περνούν μέχρι και 2 εβδομάδες στο νησί, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι πάντα επιστρέφουν για να ευχαριστήσουν. Να ευχαριστήσουν εκείνους που στα μάτια τους είδαν την πιο μεγάλη τους επιθυμία, να γίνεται πράξη.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια