default-image

Διαμαρτυρία εργαζομένων Βενιζελείου για τις περικοπές

Κρήτη
Διαμαρτυρία εργαζομένων Βενιζελείου για τις περικοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση - Διαμαρτυρία αποστέλλει η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου προς τη διοίκηση σχετικά με τις περικοπές, αλλά και την τελική αποζημίωση των νυχτερινών, αργιών και εφημεριών.

Συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι οι εξής:

-         Γιατί εκεί που περιμέναμε αυξήσεις έχουμε και μειώσεις;

-         Βάσει ποιας οδηγίας ή εγκυκλίου έχουν γίνει οι περικοπές ;

-        Ποιες ενέργειες έχετε κάνει για να  αποκατασταθεί η οφθαλμοφανής κοροϊδία εις βάρος του προσωπικού σας ;

Όπως αναφέρει αναλυτικά η Ένωση στην επιστολή - διαμαρτυρία προς τη διοίκηση τόσο του ΠΑΓΝΗ όσο και του Βενιζελείου:

«Σύμφωνα με το νομοσχέδιο  << Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις >> επανακαθορίζεται η αποζημίωση υπαλλήλων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα, που λειτουργούν σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάρδια, για εργασία που παρέχουν μετά τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό επί του ημερομισθίου που λαμβάνεται ως αποζημίωση για νυχτερινή εργασία στις εργάσιμες ημέρες, ανέρχεται στο 60% από 40% που ισχύει σήμερα και σε 75% (από 60% που ισχύει σήμερα) για εργασία που παρέχεται "Κυριακές" και αργίες. Μάλιστα, η ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2017.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η δαπάνη περιορίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Επίσης νομιμοποιούνται οι εφημερίες ιατρικού προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2014 και 2015  από τα ίδια έσοδα των οικείων φορέων για το έτος 2017. Η διάταξη αφορά στο ιατρικό προσωπικό των Γενικών Νοσοκομείων Κιλκίς, Ιπποκρατείου Θεσ/νίκης, Χαλκιδικής, Ηρακλείου (Βενιζέλειο), Χανίων και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η δαπάνη για τη μονιμοποίηση των εφημεριών 2014 & 2015 στα ανωτέρω νοσοκομεία,  εκτιμάται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ περίπου.»

Τέλος, οι εργαζόμενοι διευκρινίζουν πως  η απάντηση «Έχει ξεπεραστεί το πλαφόν των υπερωριών»  δεν θα πείσει ούτε τους πιο ένθερμους υποστηρικτές αυτής της αδιέξοδης πολιτικής, καθώς αν υπήρχε επάρκεια προσωπικού, δεν θα υποχρεωνόταν κανείς να κάνει πολύ περισσότερες βάρδιες και εφημερίες από το επιτρεπόμενο όριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News