Ειδήσεις

Αποκομιδή σκουπιδιών τέλος μέχρι νεωτέρας - Έκλεισε η μάντρα

Έκλεισε εκ νέου το αμαξοστάσιο στο Δήμο Ηρακλείου καθώς επιχειρήθηκε η συνολική αποκομιδή των απορριμμάτων.

Έκλεισε εκ νέου το αμαξοστάσιο στο Δήμο Ηρακλείου καθώς επιχειρήθηκε η συνολική αποκομιδή των απορριμμάτων παράλληλα με αυτά της ανακύκλωσης σύμφωνα με τους συμβασιούχους.

"Δεν τήρησαν τη συμφωνία που κάναμε. Λόγοι Δημόσιας Υγείας και ανακύκλωση είναι κοροϊδία. Από τα ξημερώματα το αμαξοστάσιο είναι κλειστό κι έτσι θα παραμείνει, μέχρι να βρεθεί λύση, αυτή που περιμένουμε από τον πρωθυπουργό" είπε στο Ράδιο 9,84 ο συμβασιούχος Μανόλης Κιρκάκης.

Έξω μόνο ένα αυτοκίνητο ασφαλείας για νοσοκομεία κι αρχαιολογικούς χώρους.  

Παρέμβαση χθες στο θέμα της εισαγγελίας στο Ηράκλειο. Έκκληση για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης κι από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό: «Η απόφαση των συμβασιούχων να αποκλείσουν εκ νέου το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου και να εμποδίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν την Δευτέρα 26 Ιουνίου, παρουσία δυο Εισαγγελέων, του Επόπτη Δημόσιας Υγείας, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου.  

Επαναλαμβάνω,  ο Δήμος Ηρακλείου στάθηκε εμπράκτως και με περίσσευμα καλής θέλησης από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συμβασιούχων και των διεκδικήσεων τους. Ωστόσο ουδεμία διεκδίκηση μπαίνει πάνω από την δημόσια υγεία! Και ουδεμία πρόφαση για την υπαναχώρηση των συμβασιούχων σε σχέση με την συμφωνία της Δευτέρας μπορεί να γίνει αποδεκτή, την στιγμή που η πόλη εκπέμπει σήμα κινδύνου. Η κατάσταση είναι εξόχως επικίνδυνη και καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται, θα γίνεται χειρότερη με κάθε ώρα που περνάει. Σεβόμαστε τον αγώνα των συμβασιούχων αλλά πάνω από όλα οφείλουμε να προστατέψουμε την υγεία των δημοτών και των επισκεπτών την πόλη.  Καλώ τους έχοντες την ευθύνη να κινηθούν άμεσα ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και να συνεχιστεί η αποκομιδή. Και ξεκαθαρίζω ότι σε κάθε περίπτωση, το Ηράκλειο θα καθαρίσει».

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια