default-image

Με φορτωτές "μαζεύουν" 2.000 τόνους σκουπιδιών!

Κρήτη
Με φορτωτές "μαζεύουν" 2.000 τόνους σκουπιδιών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας η μερική αποκομιδή των απορριμάτων με φορτωτές οι οποίοι επιστρατεύτηκαν για να απομακρυνθούν οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών.2000 τόνοι απορριμμάτων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας Ηρακλείου έχουν διαμορφώσει μια εφιαλτική εικόνα στο Ηράκλειο, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες πόλεις της Κρήτης.

Η αρχή για την αποκομιδή έγινε με μόνιμους υπαλλήλους καθαριότητας - καθώς οι συμβασιούχοι συνεχίζουν την απεργία -και από μεγάλες συνοικίες καθώς η κατάσταση είναι αφόρητη.  Μάλιστα οι ίδιοι οι συμβασιούχοι όχι μόνο δεν εμπόδισαν τα απορριματοφόρα να φύγουν από τη μάντρα αλλά και κάποιοι βοήθησαν στην αποκομιδή όπως τόνισε ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων κ.Κιρκάκης που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡHTH ΤV. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει και πάλι το αμαξοστάσιο την Τρίτη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΚΕΨΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

104 εργαζόμενοι στο δρόμο

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία απολύμανσης των κάδων που «πολιορκήθηκαν» από σκουπίδια και ακολούθησε η αποκομιδή στην περιοχή της Αλικαρνασσού και του Γιόφυρου ενώ σειρά έχουν και άλλες συνοικίες και προάστια του Ηρακλείου. 104 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο αλλά και άνθρωποι που εργάζονται μέσα στις υπηρεσίες έχουν κληθεί να συνδράμουν , σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ.Μαμουλάκη. Ωστόσο είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσες ημέρες θα χρειαστεί για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η δυσοσμία από τα βουνά σκουπιδιών και οι φόβοι για τα μικρόβια που διασπείρονται ιδιαίτερα εν μέσω καύσωνα, είχαν προκαλέσει προβληματισμό και παράπονα, παρά το γεγονός ότι όλοι κατανοούν τον αγώνα των συμβασιούχων.Το «πράσινο» φως για να ξεκινήσει η αποκομιδή δόθηκε πάντως στη διάρκεια σύσκεψης των αρμόδιων φορέων με τις εισαγγελικές αρχές του Ηρακλείου .

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Γιώτα Αρχοντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News