Ειδήσεις

Αιχμές για Καμμένο: Τι είπατε 12 φορές με τον ισοβίτη;

Περισσότερα ερωτήματα για τους σκοπούς και το πλαίσιο της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη αλλά και την συνολικότερη παρέμβαση του στην υπόθεση του «Noor 1» προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός άμυνας υποστήριξε πως και δικαστής τον «ώθησε» να παρέμβει ενώ δεν απάντησε στο επίμονο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος των πρωτοβουλιών του και αν ναι τότε γιατί δέχθηκε να δει τον κ. Μαρινάκη τον οποίο τα κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν  ως ένοχο για εμπορία ναρκωτικών.       

« Αν ο Μαρινάκης είναι ένοχος να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό δεν θα το κρίνει ο κ. Καμμένος, ο Τζανακόπουλος , ο Κοντονής ή οποιοσδήποτε άλλος αλλά η ελληνική δικαιοσύνη» ανέφερε εξαρχής ο Α. Γεωργιάδης αποκρούοντας την βασική κατηγορία της κυβέρνησης πως σκοπός της ΝΔ είναι να προστατεύσει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Κοντονής- Φλαμπουράρης και Πολάκης στα έδρανα δίπλα στον Π. Καμμένο    

Σύσσωμη η ΚΟ των ΑΝΕΛ αλλά και περίπου 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησαν τον Πάνο Καμμένο να αντεπιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ καταγγέλλοντας προνομιακές σχέσεις με τον επιχειρηματία Μαρινάκη.    

Στα υπουργικά έδρανα ήταν ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και οι υπουργοί των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάννης Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρης.

Οι τελευταίοι καταχειροκρότησαν όπως και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ τον αρχηγό τους.Δεν ήταν οι μόνοι.Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιχειρήματα του Πάνου Καμμένου έπεισαν και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρδα και Νίκο Παρασκευόπουλο.

Καμμένος: Εμπλέκονται τούρκοι έμποροι ναρκωτικών ως εκ τούτου είναι και δική μου αρμοδιότητα  

 Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως η ΝΔ αντιπολιτεύεται όχι την κυβέρνηση αλλά την χώρα και εφευρίσκει «τέχνασμα» για να κρύψει όπως είπε την επιτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης που καταδεικνύει και η αποκλιμάκωση του δεκαετούς ομολόγου!   

Είπε ότι πρώτη φορά μετά την υπόθεση Κοσκωτά η αξιωματική αντιπολίτευση έρχεται να υπερασπιστεί έναν πολίτη και δη επιχειρηματία που έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη.

Επικαλέστηκε μάλιστα το επιχείρημα ότι η υπόθεση του NOOR 1 αφορά την «εθνική ασφάλεια» αφού εμπλέκονται τούρκοι και έμποροι ναρκωτικών  και ως εκ τούτου την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας!

Ο κ.Καμμένος ισχυρίστηκε πως πριν καν επικοινωνήσει με τον υπουργό δικαιοσύνης - μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον ισοβίτη - είχε μιλήσει και με δικαστή ο οποίος τον διαβεβαίωσε ως είχε υποχρέωση να παρέμβει.  

«Με διαβεβαίωσε δικαστής ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη, αλλά έχει και υποχρέωση. Ο πολιτικός όχι μόνο έχει υποχρέωση σε όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως σε εκείνους που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

 «Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Κι αυτό έπραξα» συνέχισε, υπεραμυνόμενος της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Φοβόταν και με έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο

« Γιατί με έχει πάρει τηλέφωνο τρεις και τέσσερις φορές; γιατί φοβόταν για την οικογένεια του επειδή αργούσε ο εισαγγελικός λειτουργός να φτάσει στην φυλακή... » υποστήριξε ο υπουργός άμυνας δικαιολογώντας τις αλλεπάλληλες κλήσεις με τον ισοβίτη.

Παραλλήλισε μάλιστα τις δικές του επικοινωνίες με τον καταδικασμένο για το θέμα των ναρκωτικών με την καταγγελία που είχε κάνει ο επιχειρηματίας  Θεόδωρος Αγγελόπουλος στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για τις απειλές του μακαρίτη εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου.  

Γεωργιάδης: Τι λέγατε σε 12 επικοινωνίες με τον ισοβίτη;     

Ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποιώντας το χρονόμετρο του κινητού του κατέδειξε πως δεν χρειάζονταν 20 λεπτά συνομιλίας μεταξύ Καμμένου - Γιαννουσάκη για να τον πείσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να πει την αλήθεια όπως είχε ισχυριστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.     

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το ερώτημα είναι αν ο κ. Καμμένος επιχείρησε να ενοχοποιήσει  τον κ. Μαρινάκη ο οποίος απέκτησε τον ΔΟΛ μέσα από τα χέρια του κ. Σαββίδη.  

Και στην δευτερολογία του ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως « αν η δικαιοσύνη κρίνει τον Μαρινάκη ένοχο να σαπίσει στη φυλακή» αλλά  το ζητούμενο όπως είπε δεν είναι να γίνει στη Βουλή η δίκη Μαρινάκη.

Θύμισε αιχμηρά στον κ. Καμμένο ότι η κυβέρνηση ήταν εκείνη που έδωσε την μια από τις 4 τηλεοπτικές άδειες σε «έναν "ένοχο" για εμπορία ναρκωτικών;»      

« Τι λέγατε 26 λεπτά με τον Γιαννουσάκη;» επέμεινε στο ερώτημα ο κ. Γεωργιάδης και στα χαμόγελα του υπουργού άμυνας τον «προειδοποίησε» : μην γελάτε, γιατί θα έρθει η ώρα με εισαγγελική εντολή να ανοίξουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

 Ρώτησε τον υπουργό αν έχει πάρει τηλέφωνο τον κ. Χριστοφορίδη, τον ειδικό ανακριτικό υπάλληλο που φαίνεται να εκβιάζει τον κ. Γιαννουσάκη και να του λέει να ενοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη, λέγοντάς του ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει έναν εχθρό».

«Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη; Έχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη;» έθεσε επιτακτικά το ερώτημα μεταφέροντας την φερόμενη στιχομυθία Χριστοφορίδη - Γιανουσσάκη « Με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία».

« Τον γνωρίζετε εσείς τον κ. Χριστοφορίδη; Μήπως εσείς λέγατε στον κ, Χριστοφορίδη να μεταφέρει αυτά που έλεγε στον κ. Γιαννουσάκη;» επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Δηλαδή ο Τσίπρας είδε έναν έμπορο ναρκωτικών;   

Ρώτησε δε τον κ. Καμμένο αν ο κ. πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τις επικοινωνίες του με τον Γιαννουσάκη και συνέχισε « δηλ ο Τσίπρας ένα μήνα πριν έβλεπε έναν έμπορο ναρκωτικών;».

«Ο κ.Τσίπρας γνώριζε ή δεν γνώριζε και αν γνώριζε γιατί δέχθηκε να δει τον Μαρινάκη;» επανήλθε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην επίκληση της καταγγελίας Αγγελόπουλου στον Σημίτη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε:« Ο Σημίτης δεν πήρε κανέναν Μιχαλόπουλο στο τηλέφωνο εσείς πήρατε δώδεκα φορές τον Γιανουσάκη. Τι λέγατε 12 φορές; » .

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια