Ειδήσεις

Στο Ναύσταθμο Κρήτης η άσκηση ADRION 2017 (photos)

Στην τελική ευθεία μπήκε η άσκηση «ADRION LIVEX - CAX 2017» που διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και σε εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης.

Η άσκηση Άσκηση «ADRION LIVEX - CAX 2017» διοργανώνεται και διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ.

Η άσκηση διεξάγεται σε ετήσια βάση, με τη συμμετοχή της Αλβανίας, της Ελλάδας, της  Ιταλίας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Σλοβενίας (χώρες που ανήκουν στη συμμαχική δύναμη ADRION).

Σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή και ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ναυτικών της Αδριατικής- Ιόνιας Πρωτοβουλίας, μέσω της εκτέλεσης γυμνασίων, υπό τη βάση σεναρίου που απευθύνεται σε προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου πελάγους.

Κατά την εν λόγω άσκηση προβλέπεται η ενεργοποίηση της Ναυτικής Δύναμης OCMF (On Call Maritime Force). Ο ρόλος της OCMF είναι η επίδειξη της αλληλεγγύης και η παρουσία των κρατών μελών της "ADRION", καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Η εν λόγω Δύναμη ενεργοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ασκήσεις και ανάληψη αποστολών σε καιρό ειρήνης, με την άσκηση να ελέγχει, στην ουσία, το επίπεδο της ετοιμότητας της συμμαχικής δύναμης ADRION σε περίπτωση ανάγκης.

Η Άσκηση διεξάγεται σε 4 φάσεις:

Φάση Ι (20 Ιουνίου 2017): Κατάπλους πλοίων - συγκέντρωση συμμετεχόντων  στο Ναύσταθμο Κρήτης.

Φάση ΙΙ (21 έως 26 Ιουνίου 2017):

- Άσκηση προσομοίωσης (CAX - Computer Assisted Exercise) στο ΚΕΝΑΠ, στη Ναυτική Βάση Σούδας Κρήτης (21 έως 23 Ιουνίου 2017).

- Εκπαίδευση πληρωμάτων στο ΚΕΝΑΠ.

- DV/MEDIA-DAY την 26 Ιουνίου 2017 στο ΚΕΝΑΠ, όπου το Πολεμικό Ναυτικό θα εκπροσωπηθεί από τον Υπαρχηγό Στόλου, Υποναύαρχο Ευθύμιο Μικρό ΠΝ.

Φάση ΙΙΙ (26 έως 30 Ιουνίου 2017): Εν πλω εκπαίδευση (LIVEX) στην θαλάσσια περιοχή ν. Κρήτης - Τακτικό παίγνιο.

Φάση IV (30 Ιουνίου 2017): Ολοκλήρωση της άσκησης - Απενημέρωση (Hot Wash Up - ΗWU) στο ΚΕΝΑΠ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια