Ειδήσεις

Στη δικαιοσύνη θείος και ανηψιός για ναρκωτικά-αρχαία

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου, πέρασαν σήμερα θείος και ανιψιός είχαν μετατρέψει μια ολόκληρη περιοχή της Βιάννου γύρω από τα σπίτια τους σε «καβάτζα» ναρκωτικών τα οποία είτε ήταν μισοθαμμένα στο έδαφος και σκεπασμένα με κλαδιά, είτε κρυμμένα σε χαλάσματα.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που είχαν ζώσει την περιοχή της Βιάννου τις τελευταίες εβδομάδες, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους  είχαν καταφέρει να βάλουν φρένο σε μια ταχύτατα εξελισσόμενη οικογενειακή επιχείρηση καλλιέργειας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών .

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στη Δίωξη ανέφεραν πως ο 52χρονος ο οποίος είχε επιστρατεύσει τον 34χρονο σεσημασμένο ανιψιό του, που αποφυλακίστηκε πριν από ένα χρόνο αφού εξέτισε ποινή για κλοπές, για την καλλιέργεια και διακίνηση χασίς.

Την ίδια στιγμή άλλη ομάδα αστυνομικών ακινητοποιούσε στη Βιάννο τον 52χρονος εργαζόμενο σε Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου, ο οποίος έπαψε να είναι συνεργάσιμος όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αποθήκη του σπιτιού του μισό κιλό χασίς.

Ακολούθησε έφοδος στους χώρους όπου είχαν εντοπιστεί να κινούνται τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη της οικογενειακής συμμορίας, με τους αστυνομικούς να ξεθάβουν από τις καβάτζες το βαρέλι με τη μεγαλύτερη ποσότητα χασίς σακιά και σακούλες που περιείχαν πάνω από 5,5 κιλά χασίς. Βρέθηκαν ακόμη ένα όπλο αλλά και αντικείμενα με αρχαιολογική αξία τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι έρευνες κράτησαν περίπου δυο 24ωρα στην προσπάθεια να εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή, η φυτεία κάνναβης από την οποία θεωρεί η ΕΛΑΣ ότι οι δυο κατηγορούμενοι εξασφάλισαν  την ποσότητα της ναρκωτικής ουσία.

Σχόλια