Ειδήσεις

Χωρίς σκουπίδια τα Χανιά – Ξεκίνησε η αποκομιδή

Τέλος στον «εφιάλτη» των σκουπιδιών έβαλε ο Δήμος Χανίων, καθώς από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης, θα συνεχίσουν να «πνίγονται» στα σκουπίδια, καθώς μετά από σύσκεψη των εργαζομένων στους Δήμους, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, από την αρχή των κινητοποιήσεων είχε ζητηθεί από τους εργαζόμενους να μην υπάρξουν υπερβολές και η κατάσταση να ομαλοποιηθεί γρήγορα, αίτημα στο οποίο υπήρξε ανταπόκριση.

Οι κινητοποιήσεις έληξαν μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα και τις αποφάσεις της Γ.Σ. των εργαζομένων στο Δήμο το βράδυ του Σαββάτου, ενώ δεν ήταν δυνατόν πριν να βγουν από το αμαξοστάσιο και να επανδρωθούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Εκ παραλλήλου η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., η οποία δεν σταμάτησε από την αρχή των κινητοποιήσεων να περισυλλέγει τα απορρίμματα σε όλη την Παλιά  Πόλη, το Λιμάνι, το ευρύτερο κέντρο με το σύστημα πόρτα - πόρτα, καθώς και το αεροδρόμιο, το νοσοκομείο και τις κλινικές, συλλέγει κανονικά τα απορρίμματα σε όλο τον τομέα ευθύνης της από την Τετάρτη 21/6/17.

Η  υποδοχή των απορριμμάτων για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στις εγκαταστάσεις εναπόθεσης και επεξεργασίας της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., γίνεται κανονικά και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή  διακοπή κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, και η δημοτική αρχή  κινήθηκαν, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για τη δημόσια υγεία και την εικόνα του Δήμου μας, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου, πράγμα το οποίο επετεύχθη.

Από τον Δήμο Χανίων εκφράζεται κατανόηση για τα προβλήματα, που δημιουργούνται στους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας για τα οποία δεν φέρει καμία ευθύνη  η δημοτική αρχή,  αλλά προέρχονται από την πολιτεία, γι' αυτό και από την αρχή υπήρξε πνεύμα κατανόησης και διαλόγου μαζί τους. Γεγονός όμως είναι ότι προέχει η δημόσια υγεία και γι΄ αυτό η διαμαρτυρία δεν πρέπει να έχει σαν αποτέλεσμα αυτή να τεθεί σε κίνδυνο.  

Ζητείται η κατανόηση των συνδημοτών και των επισκεπτών μας μέχρι την οριστική ομαλοποίηση της περισυλλογής των απορριμμάτων από το σύνολο του Δήμου μας και ευχαριστούμε τους εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., για τη μεγάλη προσπάθεια, που κάνουν με στόχο τη γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης.

Σχόλια