default-image

Έχασε από τη Γαλλία η Εθνική, διεκδικεί το χάλκινο

Μπάσκετ
Έχασε από τη Γαλλία η Εθνική, διεκδικεί το χάλκινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aρκετές υπερβάσεις είχαν ήδη γίνει. Νίκη επί της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Σερβίας, νίκη επί της πανίσχυρης Ρωσίας, νίκη επί της επίσης πανίσχυρης Τουρκίας και μάλιστα με 29 πόντους διαφορά!

 

Η Εθνική Ελλάδας ήθελε να κάνει άλλο ένα μικρό μπασκετικό θαύμα απέναντι στο μεγαθήριο που ονομάζεται Γαλλία, πάλεψε, έμεινε κοντά στο σκορ για 33 λεπτά, αλλά στο φινάλε λύγισε (55-77) απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο, έχασε την ευκαιρία να παίξει στον Τελικό του Eurobasket 2017, έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" ένα μετάλλιο, μα αύριο το βράδυ (21:30) θα παλέψει στον μικρό τελικό απέναντι στο Βέλγιο για να πάρει την τρίτη θέση και το χάλκινο.

 

Με τη Μάλτση να ξεκινά... δαιμονισμένα, η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα (7-2), αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει για πολύ. Λίγο η τρομερή κυριαρχία των Γαλλίδων στο ριμπάουντ (1-14 στο πρώτο δεκάλεπτο), λίγο η αποτελεσματικότητά τους στα δίποντα (8/12), τους έδωσε το δικαίωμα να κλείσουν την περίοδο με αέρα έξι πόντων (17-23) που πάντως δεν τρόμαξε την ομάδα του Κεραμιδά. Οι αθλήτριές του έμειναν κοντά στο σκορ, εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους στο πρώτο μέρος (14), αλλά δεν βρήκαν τρόπους για να περάσουν και μπροστά με το 30-35 του 20' να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δυο μονομάχους.

 

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την Τσατσουάνγκ να κάνει ζημιά και να φθείρει τις Ελληνίδες με φάουλ, τη Γαλλία να κρατά προβάδισμα πέντε πόντων και την Καλτσίδου να παλεύει μόνη εναντίον όλων για να κρατήσει όρθια την ομάδα της. Η Στέλλα έκανε πράγματα και θαύματα, ισοφάρισε με τρίποντο στο 47-47 στο 29', αλλά και πάλι οι "τρικολόρ" κράτησαν τα ηνία και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 47-52. Οι οκτώ σερί χαμένες επιθέσεις πλήγωσαν την ομάδα μας, όμως η Σπυριδοπούλου έβαλε μεγάλο τρίποντο (50-54) πριν η Επουπά απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στο 33' και η Γιοάν πετύχει κι αυτή σουτ από μακριά για το 50-60. Ήταν το σημείο που όλα κρίθηκαν, καθώς οι Ελληνίδες δεν είχαν άλλο κουράγιο για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο...

 

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 30-35, 47-52, 55-77

Πηγή: sport24.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News