default-image

Παρουσιάστηκαν σχέδια και μελέτες για το νέο αεροδρόμιο

Κρήτη
Παρουσιάστηκαν σχέδια και μελέτες για το νέο αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο υποδομών - μεταφορών η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, διοργανώθηκε ημερίδα για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις περιβαλλοντικές μελέτες, παρουσία του διευθυντή του υπουργείου, Ιωάννη Καρνέση.

Κι ενώ η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υπουργική απόφαση κήρυξης της ελληνο-ινδικής κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ-GMR ως προσωρινού αναδόχου του έργου, το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, αφού πρώτα η σύμβαση κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Πρόκειται για ένα έργο που παρέμενε στις καλένδες εδώ και 13 χρόνια, με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος να τονίζει ότι οι διεκδικήσεις έπιασαν τόπο και ότι στόχος είναι η ασφάλεια και το όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια της ημερίδας υπήρξαν αντιδράσεις για τη δημιουργία του αεροδρομίου στο Καστέλι, καθώς θέλησαν με δυναμικό τρόπο να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους, χωρίς ωστόσο να έχουν να παρουσιάσουν σοβαρά επιχειρήματα παρά μόνο επανέφεραν το σενάριο για τη δημιουργία λοξού διαδρόμου στο Ηράκλειο.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το δήμο Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News