default-image

Τρόμος και σε Αρχάνες για άτομα που "ψαρεύουν" παιδιά - vid

Κρήτη
Τρόμος και σε Αρχάνες για άτομα που "ψαρεύουν" παιδιά - vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για να καταρρίψει, είτε να διασταυρώσει οποιαδήποτε πληροφορία η οποία ανατροφοδοτεί τα σενάρια για τις κινήσεις ύποπτων ατόμων που έχουν βάλει στο στόχαστρο ανήλικα παιδάκια, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο.  

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας «χαρτογραφεί», σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε αναφορά που έχει γίνει τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός ότι στην εξέλιξη τους, οι γονείς των παιδιών δεν υποβάλουν επίσημες καταγγελίες.

Αν και η φωνή της λογικής υποδεικνύει «κυνήγι των μαγισσών» οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να βγάλουν άκρη απέναντι στην πληθώρα των αναφορών, αλλά και φρένο στη διάδοση τους καθώς συμβάλουν στη μεγάλη αναστάτωση που επικρατεί στην τοπική κοινωνία, ιδίως από τη στιγμή που δεκάδες άνθρωποι εμφανίζονται να έχουν πειστεί για όσα έχουν ακουστεί στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, τα Μάλια, όπου κάτοικοι μίλησαν στην ΚΡΗΤΗTV, αλλά και στις Αρχάνες, όπου την Παρασκευή κατευθύνθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Στην εξήγηση του φαινομένου της διασποράς κάθε ανάλογης φημολογίας επικεντρώθηκε και η τοποθέτηση του κλινικού Ψυχολόγου Μανόλη Καργάκη, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ, προσπάθησε να εξηγήσει πως οι γονείς μπορούν να ενημερώσουν τα παιδιά σε ευρύτερα ζητήματα ασφάλειας αλλά και καθησυχάσουν οποιοδήποτε φόβο προκαλούν αυτού του είδους οι πληροφορίες.

Οι περιγραφές που υπάρχουν και έχουν διαδοθεί μέσω διαδικτύου είναι στη διάθεση όλων των πληρωμάτων της ΕΛ.ΑΣ. που εκτελούν περιπολίες σε μια προσπάθεια να εξαντληθεί κάθε ενδεχόμενο.

Χωρίς αποτέλεσμα έχουν μείνει και οι προσπάθειες του Τμήματος Χερσονήσου να διασταυρώσει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για την εμφάνιση του λευκού βαν με τους δυο υπόπτους να προσπαθούν να δελεάσουν παιδιά δείχνοντας τους ένα σκυλάκι, καθώς παρά τον έλεγχο οπτικού υλικού από κάμερες, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News