Ειδήσεις

Mυστήριο με θανατηφόρο τσίμπημα για 56χρονη στη Ζάκυνθο

Αράχνη, σκορπιός ή άλλο έντομο σκότωσε 56χρονη Αγγλίδα; Μυστηριώδης θάνατος που έχει αναστατώσει τη Ζάκυνθο.

Tα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο μια 56χρονη Αγγλίδα που έκανε  διακοπές στη Ζάκυνθο, και δέχθηκε τσίμπημα στο πόδι, θα κληθεί να ρίξει η νεκροψία και τοξικολογικοί έλεγχοι.

Οι απόψεις διίστανται εάν πρόκειται για αράχνη, σκορπιό ή άλλο έντομο.

Οπως σημειώνεται στο imerazante.gr όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες για την 56χρονη Κριστίν Φορ που απολάμβανε με το σύζυγο της τις διακοπές τους στο νησί και δεν έδωσε σημασία σε τσίμπημα που είχε στο πόδι και που εντοπίστηκε μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με το χρονικό μη γνωρίζοντας τι την είχε τσιμπήσει όταν άρχισε να μην αισθάνεται καλά απευθύνθηκε αρχικά σε ιδιώτες ιατρούς και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες στους γιατρούς που την εξέτασαν.

Υποβαλλόμενη σε εξετάσεις διαγνώστηκε οξεία και νευρώδης ηπατίτιδα καθώς και βαριά υποξυγοναιμία. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και την επομένη ημέρα μεταφέρθηκε στο Ρίο όπου και κατέληξε.

Με δηλώσεις του στο imerazante ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε «ήταν σε βαριά κατάσταση υπάρχει μια πύλη εισόδου στο γλουτό που αποδεικνύει το τσίμπημα όχι όμως και το είδος που το προκάλεσε εάν είναι αράχνη, σκορπιός ή κάτι άλλο. Στεκόμαστε στο ότι προκάλεσε βαριά τοξική βλάβη με πολυοργανική ανεπάρκεια. Αντιμετωπίσαμε τον πυρετό επι εδάφους τσιμπήματος, ενώ υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση ωστόσο κατέληξε. Ειδικοί έλεγχοι θα μας δείξουν τι το προκάλεσε».

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια