default-image

Ένταση στη μάντρα του δήμου με την εμφάνιση Λαμπρινού

Κρήτη
Ένταση στη μάντρα του δήμου με την εμφάνιση Λαμπρινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη μάντρα του δήμου Ηρακλείου, μετά το σκηνικό έντασης που εκτυλίχτηκε πριν λίγη ώρα ανάμεσα στους καταληψίες συμβασιούχους από την μια και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη από την άλλη.

Το ''φυτίλι ''της έντασης άναψε το περιεχόμενο της πρωινής συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στις δυο πλευρές κατά την έκτακτη σύσκεψη στη Λότζια.

Η πρωινή συμφωνία προέβλεπε την κατ'εξαίρεση αποκομιδή των απορριμάτων σε σημεία τουριστικής αιχμής ανά τη πόλη, όπως τον λεγόμενο ''σταυρό'', το λιμάνι, τη Κνωσσό, το Αρχαιολογικό Μουσείο κ.τ.λ.

Όπως καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, η δημοτική αρχή στη πορεία της ημέρας και όταν βγήκαν έξω τα συνεργεία για να καθαρίσουν τους χώρους που είχαν συμφωνηθεί , άρχισε να ζητά με τον ένα ή άλλο τρόπο να περάσουν τα συνεργεία και από άλλα σημεία της περιοχής.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε τη μήνη των συμβασιούχων, οι οποίοι βλέποντας μπροστά τους ,πριν από λίγη ώρα ,τον δήμαρχο Ηρακλείου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο άρχισαν μαινόμενοι να κάνουν λόγο για αθέτηση συμφωνίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής...

Ο αντιδήμαρχος ανταπάντησε πως δεν υπήρξε καμμία αλλαγή πλάνου και πως ζητήθηκε ότι ακριβώς είχε συμφωνηθεί αλλά μάλλον, όπως φέρεται να ανέφερε, οι συμβασιούχοι δεν αντιλήφθηκαν σωστά το τι συμφωνήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη στη Λότζια.

Το σκηνικό έντασης τερματίστηκε χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα , με τους εκπροσώπους του δήμου να αποχωρούν και τους συμβασιούχους να διαμηνύουν πως δεν ισχύει πια καμμία συμφωνία. Και πως δηλαδή πλέον θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών μονάχα με βάση το προβλεπόμενο καθεστώς ασφαλείας σε περιπτώσεις απεργιών, δηλαδή αυστηρά σε νοσοκομεία...

Πλέον η υπόθεση παίρνει μια άσχημη για τη πόλη τροπή , με την ανησυχία για την συσσώρευση των σκουπιδιών μεσούσης της τουριστικής σεζόν και με το πρώτο κύμα καύσωνα να είναι προ των πυλών να χτυπά...''κόκκινο''!

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News