default-image

Έρχεται η "Λευκή Νύχτα", ανοικτά καταστήματα μέχρι μεσάνυχτα

Κρήτη
Έρχεται η "Λευκή Νύχτα", ανοικτά καταστήματα μέχρι μεσάνυχτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθιερώνουν  το θεσμό της «λευκής νύχτας» οι έμποροι της Ιεράπετρας, με στόχο να αναθερμάνουν την τοπική αγορά και να γιορτάσουν την έναρξη της εκπτωτικής θερινής περιόδου από τις 10 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος της Ιεράπετρας, διοργανώνει στην έναρξη των θερινών εκπτώσεων  τη «λευκή νύχτα» κρατώντας όλα τα μαγαζιά του Εμπορικού Κέντρου ανοικτά, για να κάνουν  τα ψώνια τους και εκείνοι που εργάζονται με ωράρια τα οποία συμπίπτουν με τα ωράρια των καταστημάτων.

«Τη Δευτέρα το βράδυ έχουμε καλέσει σε Γενική Συνέλευση τα μέλη μας στην αίθουσα ''Μελίνα Μερκούρη'' για να πάρουμε την απόφαση, να διοργανώσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη ''λευκή νύχτα'', ελπίζοντας ότι θα έχουμε την ανάλογη με την περυσινή επιτυχία.

Θα προτείνουμε στα μέλη μας, για τη ''λευκή νύχτα'' την 13η Ιουλίου ημέρα Πέμπτη,  δοθέντος ότι οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και τελειώνουν στις 30 Αυγούστου.

Εκείνη τη ''λευκή νύχτα'' τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, μέχρι τα μεσάνυκτα για να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό, ενώ θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία του Εμπορικού Κέντρου συνάδελφοι, που  θα κερνούν μπύρες και φρουτοσαλάτες τον κόσμο. Παράλληλα θα ακούγεται μουσική στο Εμπορικό Κέντρο από γνωστούς ντι τζέι και ταχυδακτυλουργοί θα διασκεδάζουν τα μικρά παιδιά με τα μαγικά τους κόλπα. Θα κάνουμε επίσης στα παιδιά face painting και πάρα πολλές εκπλήξεις», μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου και η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των Εμπορικών Καταστημάτων , εάν και εφόσον καταφέρουν τα τουριστικά γραφεία, που οργανώνουν τις ημερήσιες κρουαζιέρες στη νήσο Χρυσή, να κρατούν περισσότερες ώρες τους ξένους επισκέπτες  τα απογεύματα στην Ιεράπετρα, πριν τους βάλουν στα λεωφορεία της επιστροφής  προς τα ξενοδοχεία τους.

 Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος της διοργάνωσης αυτού του ταξιδιού προς τη Χρυσή, κανένα οικονομικό όφελος δεν είχε για την αγορά της Ιεράπετρας, αφού οι ξένοι από τα λεωφορεία μπαίνουν κατευθείαν στα καραβάκια το πρωί και το απόγευμα από τα καραβάκια μπαίνουν κατευθείαν στα λεωφορεία της επιστροφής  για τα Μάλια , τη Χερσόνησο η το Ηράκλειο.

Οι Επαγγελματοβιοτέχνες υποστηρίζουν ενεργά τις πρωτοβουλίες και της αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

«Ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες του Εμπορικού Συλλόγου, εφόσον είναι για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής.

Η ανοιξιάτικη και η καλοκαιρινή αγορά έχει δείξει σημάδια μικρής βελτίωσης, σε σύγκριση με πέρυσι και αυτό ίσως να οφείλεται στην αλλαγή της εποχής που τόνωσε την αγορά στην ένδυση και την υπόδηση, στην αλλαγή της ψυχολογίας του μέσου καταναλωτή, λόγω του καλού καιρού, και φυσικά στην μικρή αύξηση του τουριστικού ρεύματος, καθώς η σαιζόν έχει ξεκινήσει λίγο νωρίτερα εφέτος», μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, κ Μανόλης Ζουμπουλάκης.

Στον αντίποδα της μικρής βελτίωσης που παρουσιάζει η τοπική αγορά της Ιεράπετρας αυτή την περίοδο, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες που έχουν κάνει ήδη τις φορολογικές τους δηλώσεις και έχουν ακούσει τη "λυπητερή" από τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς τους, εμφανίζονται σαφέστατα πιο προβληματισμένοι από πέρυσι, αναζητώντας τρόπους, για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στα απίστευτα μεγάλα ποσά που καλούνται να πληρώσουν για φόρο εισοδήματος 2017  και ΕΦΚΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News