Ειδήσεις

Νέα απόφαση για τα σκουπίδια: Από που και γιατί θα μαζευτούν

Την ώρα που το Ηράκλειο "πνίγεται" στα σκουπίδια λόγω της απεργίας των συμβασιούχων στην καθαριότητα, νέα δεδομένα αλλάζουν την κατάσταση.

Την ώρα που το Ηράκλειο "πνίγεται" στα σκουπίδια λόγω της απεργίας των συμβασιούχνω στην καθαριότητα, αρχίζει και διαφαίνεται μία αχτίδα φωτός αναφορικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του δημάρχου κ. Λαμπρινού και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Χάρη Μαμουλάκη, απεργοί συμβασιούχοι κάνουν ένα... μικρό βήμα πίσω προχωρώντας στην αποκομιδή των σκουπιδιών από συγκεκριμένα όμως σημεία της πόλης .

Με βάση λοιπόν αυτην την εξέλιξη ,αποκομιδή θα γίνει τις επόμενες ώρες στο κέντρο, στις εισόδους της πόλης, στο αρχαιολογικό μουσείο, την Κνωσό και σε άλλα σημεία που συγκεντρώνονται τουρίστες. Επίσης θα αντιμετωπιστούν μερικά επείγοντα θέματα σε άλλα σημεία,  αναφέρει μέταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χ.Μαμουλάκης.

Προσωπικό ασφαλείας από τους μόνιμους εργαζόμενους στη καθαριότητα προχώρησε στην αποκομιδή απορριμμάτων σε ευαίσθητα σημεία και όχι μόνο, κάτι που όπως φαίνεται δυναμίτισε το κλίμα μεταξύ μόνιμων και συμβασιούχων, με τους τελευταίους να συνεχίζουν την απεργία και τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Επικαλούμενη λόγους δημόσιας υγείας η Λότζια ζήτησε από τους συμβασιούχους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, κάτι ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτό, στη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

Εντωμεταξύ, συμφωνήθηκε να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας και από τους συμβασιούχους, οι οποίοι ξεκινούν απ αύριο το πρωί δράση, καθώς πλέον τίθενται ζητήματα δημόσιας υγείας με φόντο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών σε όλο το Ηράκλειο. Η δυσοσμία  είναι έντονη σε αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης, προκαλώντας τη δυσφορία πολιτών, τουριστών και επαγγελματιών.

Πάντως οι νέες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη περί κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία για ακόμη μερικούς μήνες, δεν φαίνεται να πείθουν τους συμβασιούχους, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και την ΚΕΔΕ. Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV  ο Γιώργος Πατούλης ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Σχόλια