default-image

Δύο νεκροί από πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου στο Σχοινιά

Δύο νεκροί από πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου στο Σχοινιά

Δύο είναι οι νεκροί από την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σχοινιά, στο οποίο επέβαιναν τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο ο ένας κατάφερε να απεγκλωβιστεί.

Στο  ψεκαστικό ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής  επέβαιναν τρία άτομα. Το ένα άτομο κατάφερε και απεγκλωβίστηκε, δύο όμως ανασύρθηκαν νεκροί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΕΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ

Το ελικόπτερο συμμετείχε σε πρόγραμμα ψεκασμών της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Πως έγινε το δυστύχημα;

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου ο οποίος βρίσκεται επί τόπου εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τέλειωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News