Ειδήσεις

Μπιλιετάκια 500€ για μηχανές προκάλεσαν διπλό «εγκεφαλικό»

Κρητικός ο οποίος δεν έχει πλέον μηχανές καλείται να πληρώσει και μάλιστα το τσουχτερό ποσό των 500 ευρώ.Διπλό εγκεφαλικό για 30χρονο.

Διπλό ήταν το… «εγκεφαλικό» για 30χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος μηχανές πλέον δεν έχει στην κατοχή του ,αλλά για δίκυκλα καλείται να πληρώσει και μάλιστα το τσουχτερό ποσό των 500 ευρώ! Όπως ισχυρίζεται οι υπηρεσίες όχι μόνο έκριναν ότι έχει στην κατοχή του δύο μηχανές αλλά τις «βάφτισαν» και ανασφάλιστες με αποτέλεσμα να του ζητούν τώρα άρον άρον να πληρώσει το χρηματικό ποσό.

Ο Ηρακλειώτης που εργάζεται σκληρά για το μεροκάματο υποστηρίζει ότι η περιπέτειά του με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια.

"Κεραμίδα" 500 ευρώ για ανύπαρκτα ανασφάλιστα

Όπως αναφέρει ο Σ.Κ. στο neakriti.gr «διέθετα δύο μηχανές 250 και 600 κυβικών αλλά για τη μια έχω καταθέσει πινακίδες από το 2007 και έχει γίνει οριστικά διαγραφή και η δεύτερη εκλάπη το 2011. Για τις μηχανές λαμβάνω ακόμη κάθε χρόνο τέλη παρότι έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν τις έχω πια. Κάθε χρόνο πηγαίνω τα χαρτιά στις υπηρεσίες για να μην πληρώσω τέλη. Τώρα μου ήρθαν και τα άλλα μπιλιετάκια .Θεωρούν ότι δύο μηχανές είναι ανασφάλιστες και για κάθε μία το πρόστιμο ανέρχεται σε 250 ευρώ. Μόνο που δεν έχω πια τις μηχανές… Όταν είδα το ποσό τρελάθηκα!».

Δύο πρόστιμα των 250ευρώ δέχτηκε ο Ηρακλειώτης που "τρελάθηκε" όπως λέει με το ποσό

Γραφειοκρατική περιπέτεια

Και η περιπέτεια συνεχίζεται αφού κάθε φορά όπως υποστηρίζει χάνει το μεροκάματό του για να επισκεφθεί τις υπηρεσίες για να πείσει ξανά και ξανά, όπως λέει, ότι δεν διαθέτει πια τις μηχανές.

Όπως αναφέρει «για τη μηχανή για την οποία κατέθεσα πινακίδες διαθέτω το σχετικό έγγραφο του Μηχανολογικού, ακόμη και ξεθωριασμένο. Για την κλεμμένη μηχανή  έχω έγγραφο της Τροχαίας. Ωστόσο για την πρώτη με ενημέρωσαν ότι την «βρίσκουν» στα χαρτιά όχι μόνο να κινείται ακόμη, αλλά και ότι κυκλοφορεί στα Χανιά. Στη συνέχεια μου είπαν ότι παρέλειψα να συμπληρώσω υπεύθυνη δήλωση για το θέμα, αλλά δεν μου το είχαν ζητήσει  νωρίτερα».

Για το απίστευτο μπέρδεμα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπος και κυρίως τα νέα μπιλιετάκια ύψους 500 ευρώ ο 30χρονος ξεσπά λέγοντας « δεν προτίθεμαι να το πληρώσω και γνωρίζω κι άλλους που έχουν "μπλέξει» με τον ίδιο τρόπο και καλούνται να πληρώσουν για ανύπαρκτα ανασφάλιστα οχήματα. Η υπόθεση πια είναι για κλάματα και όχι για γέλια…!».

Μάλιστα στην τελευταία επίσκεψή του σε Μηχανολογικό και Εφορία του υποσχέθηκαν όπως είπε ότι δεν θα του αποσταλεί ξανά το σχετικό μπιλιετάκι και ότι η υπόθεση έκλεισε.

Πάντως όπως ανακοινώθηκε - για όσους πράγματι διαθέτουν ανασφάλιστα οχήματα- δόθηκε παράταση εως τις 14 ώστε να διορθωθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες λάθη που έχουν διαπιστωθεί και να πληρωθούν τα ποσά.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια