default-image

Απολογία ποδοσφαιρικού παράγοντα για απάτη & μυθικά ποσά

Κρήτη
Απολογία ποδοσφαιρικού παράγοντα για απάτη & μυθικά ποσά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται από χθες η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του Κρητικού πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα, ο οποίος φέρεται να είχε αποκομίσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ εξαπατώντας συμπολίτες μας. Ο πρώτος από τους συνολικά τέσσερις κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση απολογήθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Μετά την απολογία του πρώην παράγοντα ηρακλειώτικου ποδοσφαιρικού σωματείου, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για τις 5 Ιουλίου.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε συγκεκριμένα ότι δεν εξαπάτησε τα φερόμενα θύματά του, καθώς οι ίδιοι γνώριζαν ότι τα χρήματα τα οποία επένδυαν, μέσω του ίδιου, στο διεθνές πρόγραμμα ήταν "μαύρα". Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι ήταν πάντα ξεκάθαρος απέναντί τους. Είπε ακόμη ότι απέδιδε το μέρισμα που αντιστοιχούσε στα φερόμενα θύματα, τα οποία έβγαζαν κέρδος. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης στις ΗΠΑ, οπότε και σταμάτησε το εν λόγω επενδυτικό πρόγραμμα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο πρώην παράγοντας είπε ότι συναντήθηκε με έναν εκ των τριών συγκατηγορούμενών του (σ.σ. τον Κρητικό), ο οποίος του πρότεινε να ρεφάρει τη μεγάλη χασούρα μέσω άλλου επενδυτικού προγράμματος στην Κύπρο. Αναφέρθηκε ακόμη και στο ότι, όταν πιέστηκε από έναν από τους επενδυτές, ο οποίος του ζητούσε άμεσα την επιστροφή ποσού 600.000 ευρώ, τον συνέδραμαν οικονομικά άλλοι επενδυτές, καθώς και ο Κρητικός συγκατηγορούμενός του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ "ΚΟΜΠΙΝΑΣ"

Τι είπε στην μαραθώνια απολογία

Σημειώνεται ακόμη ότι κατά τη μαραθώνια απολογία του (διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες), ο πρώτος κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο που πρόσφερε στην ηρακλειώτικη ποδοσφαιρική ομάδα, στα διοικητικά της οποίας είχε εμπλακεί. Εξάλλου, είπε ότι δεν έχει καθόλου χρήματα και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε να προσλάβει δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί.

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι, εκτός από τον πρώην παράγοντα, ένας ακόμη Κρητικός, καθώς και δύο άτομα με κυπριακή καταγωγή. Υπενθυμίζεται ότι στο ξεκίνημα της ακροαματικής διαδικασίας, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, είχαν καταθέσει ως μάρτυρες φερόμενα θύματα του πρώην παράγοντα, οι οποίοι περιέγραψαν το πώς αφενός πείστηκαν ότι εάν εμπιστεύονταν τα κεφάλαιά τους στον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα θα αποκόμιζαν κέρδος, και αφετέρου ότι οι φερόμενοι δράστες ζητούσαν από τους ίδιους να βρουν κι άλλα άτομα από τον περίγυρό τους, προκειμένου να μπουν και αυτά στο... κόλπο της επένδυσης.

Μεταξύ άλλων, ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι το 2007 ο πρώην παράγοντας αποκάλυψε στα φερόμενα θύματά του ότι έχει προκύψει πρόβλημα κι ότι δεν μπορεί να τους επιστρέψει πίσω τα χρήματα που του εμπιστεύτηκαν. Ειπώθηκε, εξάλλου, ότι στη συνέχεια "έπεσε στο τραπέζι" η λύση της επένδυσης των κεφαλαίων τους στην Κύπρο.

Από 15.000 έως 300.000 ευρώ τα κέρδη του...

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας φέρεται ότι παριστάνοντας τον ειδήμονα στις επενδύσεις κεφαλαίων, αλλά και ότι είχε πρόσβαση σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κατάφερε να ξεγελάσει αρκετούς Κρητικούς, οι οποίοι του εμπιστεύτηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Ειδικότερα, ο εν λόγω κατηγορούμενος φέρεται να παρουσιαζόταν ως αξιόπιστος οικονομικός σύμβουλος με μεγάλη εμπειρία στον επενδυτικό τομέα. Εν συνεχεία, φέρεται να πρότεινε στα υποψήφια θύματά του διάφορα επενδυτικά προγράμματα, τα οποία - σύμφωνα με τον ίδιο - θα τους πρόσφεραν εγγυημένες αποδόσεις, επί του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης, σε μηνιαία βάση. Μέσα στη διετία 2006 με 2007, ο φερόμενος απατεώνας κατάφερε να ξεγελάσει συνολικά δέκα άτομα, τα οποία του κατέβαλαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πιο... τυχερός - μέσα στην ατυχία του - από τους παθόντες έχασε μόνο 15.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις άλλων θυμάτων του φερόμενου επιτήδειου, οι οποίοι στάθηκαν λιγότερο τυχεροί και έχασαν 150.000, ακόμη και 300.000 ευρώ. Εξάλλου, πριν από περίπου εννέα χρόνια, το 2008, ο τότε ποδοσφαιρικός παράγοντας κατηγορείται ότι προέβη σε μία ακόμη απάτη. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος του: Στην εν λόγω υπόθεση έχει συγκατηγορούμενους έναν ακόμη Κρητικό, καθώς και δύο ακόμη άτομα (έναν άνδρα και μια γυναίκα), μόνιμους κατοίκους Λευκωσίας Κύπρου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News