Ειδήσεις

Χωρίς προσωπικό έμεινε το τμήμα συγκοινωνιών στην Ιεράπετρα

Όπως έχουν υποβαθμιστεί και αποψιλωθεί οι περισσότερες διευθύνσεις και τα τμήματα της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου τα τελευταία χρόνια, με τους υπαλλήλους της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να συνταξιοδοτούνται η να παίρνουν αναρρωτικές η γονικές άδειες, χωρίς να καλύπτονται με εξειδικευμένο προσωπικό οι κενές θέσεις εργασίας, έτσι ακριβώς , έχει ερημώσει  και το τμήμα Συγκοινωνιών της Ιεράπετρας, το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμη, αλλά έχει μείνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό.

Αν και προς το παρόν, οι μηχανολόγοι που έχουν απομείνει, βγαίνουν για τις εξετάσεις των υποψηφίων για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης, εκείνοι που υποχρεώνονται να τρέχουν στον Άγιο Νικόλαο η να καταθέτουν τους φακέλους τους στο ΚΕΠ του Δήμου, για να κάνουν μια ταξινόμηση η μια μεταβίβαση αυτοκινήτου, είναι οι έμποροι και εισαγωγείς αυτοκινήτων και μηχανών, αλλά και οι ιδιοκτήτες των ΙΚΤΕΟ που προσπαθούν  να λύσουν διάφορα απλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα   που ελέγχουν.

«Δυστυχώς αναγκάστηκε ένας  έμπειρος υπάλληλος του τμήματος συγκοινωνιών  να πάρει αναρρωτική άδεια και ένας άλλος να πάρει γονική άδεια με αποτέλεσμα ο φόρτος εργασίας που υπάρχει στο Τμήμα Συγκοινωνιών της Ιεράπετρας, να μη μπορεί να βγεί με έναν  μόνο υπάλληλο.

Προσπαθούμε να δούμε αν μπορεί ο Δήμος Ιεράπετρας να μας διαθέσει κάποιον υπάλληλο του και στο μεταξύ καλούμε εκείνους που θέλουν να ταξινομήσουν αυτοκίνητα η μηχανές να καταθέτουν το φάκελο με τα δικαιολογητικά τους στο ΚΕΠ του Δήμου Ιεράπετρας, το οποίο θα τα μεταβιβάζει στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών του Αγίου Νικολάου και από εκεί θα επιστρέφουν στην Ιεράπετρα τα έγγραφα υπογεγραμμένα για να γίνονται οι ταξινομήσεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε για τις εξετάσεις των υποψηφίων για απόκτηση διπλώματος οδήγησης για να μην ταλαιπωρούνται οι υποψήφιοι πηγαίνοντας στον Άγιο Νικόλαο», είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κ. Μανόλης Ζαφειράκης (μηχανολόγος μηχανικός).

Εδώ και πάρα πολύ καιρό οι εκπαιδευτές οδήγησης , οι έμποροι αυτοκινήτων και οι ιδιοκτήτες των ΙΚΤΕΟ έβλεπαν ότι η κατάσταση οδηγούνταν στο απροχώρητο και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμοδίους.

«Τους λέγαμε ότι θα έρθει η ώρα που το μηχανολογικό θα μείνει χωρίς υπαλλήλους και δεν μας πίστευαν. Τώρα θα μας υποχρεώνουν για μια ταξινόμηση να τρέχουμε στον Άγιο Νικόλαο, να χάνουμε τη δουλειά μας  και το χρόνο μας.

Δε μας φτάνει που έχουν πέσει οι αγοραπωλησίες  των αυτοκινήτων πάρα πολύ , αλλά θα μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε τους φακέλους των αυτοκινήτων στο ΚΕΠ  για να διαβιβάζεται από εκεί στο Μηχανολογικό του Αγίου Νικολάου που κι εκείνο έχει έλλειψη προσωπικού, για να μας επιστρέφουν πίσω την ταξινόμηση μετά από 15-20 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν αυτοκίνητο χωρίς γραφειοκρατία , θα πηγαίνουν απευθείας στο Ηράκλειο.

 Με αυτή τη λογική και μέσα στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοικτές τις επιχειρήσεις μας  γιατί ο κόσμος θα πηγαίνει κατευθείαν αλλού να αγοράζει αυτοκίνητα», είπε ο έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κ. Αντώνης Πανακάκης.

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αντπεριφέρεια Λασιθίου έχει ενημερωθεί από πέρυσι για την υποστελέχωση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Συγκοινωνιών της Ιεράπετρας.

«Έχουμε στείλει εγγράφως τα παράπονα μας από πέρυσι για την υποστελέχωση του Τμήματος Συγκοινωνιών της Ιεράπετρας.

Τώρα χωρίς προσωπικό στην Ιεράπετρα, με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλή αριθμό αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα,  θα αναγκαζόμαστε ακόμη και για την αγορά της κάρτας καυσαερίων, που είναι μια υπόθεση πέντε λεπτών, να τρέχουμε στον Άγιο Νικόλαο, χάνοντας μια ολόκληρη μέρα.

Εμείς από τα ΙΚΤΕΟ αντιμετωπίζουμε συνεχώς διάφορα προβλήματα στα οχήματα που ελέγχουμε και στέλνουμε τους ιδιοκτήτες τους στο Τμήμα Συγκοινωνιών της Ιεράπετρας για να τα διευθετήσουν. Τώρα θα πρέπει να τους στέλνουμε για όλες αυτές τις διορθώσεις και τις αλλαγές στον Άγιο Νικόλαο. Η ταλαιπωρία των οδηγών θα είναι πάρα πολύ μεγάλη, γιατί έχουν φύγει τόσοι υπάλληλοι και δεν έχουν προσλάβει ούτε έναν σε αυτές τις υπηρεσίες», είπε ο κ Μανόλης Λουτσέτης ιδιοκτήτης ΙΚΤΕΟ.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια