default-image

Επιτέλους καλοκαίρι στην Κρήτη... έρχονται 35άρια

Κρήτη
Επιτέλους καλοκαίρι στην Κρήτη... έρχονται 35άρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα… τσαλιμάκια του καιρού καλά κράτησαν είναι όμως καιρός για το  καλοκαίρι που φαίνεται να  μπήκε για τα καλά με τον υδράργυρο να αποτελεί τρανταχτή απόδειξη και  μέρα με τη μέρα παίρνει την ανιούσα.

Σύμφωνα πάντα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις , η Κρήτη θα βρεθεί σε κλοιό μίνι καύσωνα τα επόμενα 24ώρα με θερμοκρασίες μάλιστα που θα αγγίξουν κατά τόπους του 34 αλλά και τους 35 βαθμούς κελσίου.

Για παράδειγμα , τα νότια κυρίως τμήματα του νησιού θα βρεθούν στο κόκκινο ενώ καλύτερες συνθήκες θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στα παραλιακά μέτωπα και σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Αφόρητη όπως όλα δείχνουν θα είναι για παράδειγμα η κατάσταση και στην Ιεράπετρα όπου από την Κυριακή θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, με τα 35άρια στην περιοχή να είναι γεγονός , ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα τη Δευτέρα με 34 βαθμούς και την Τρίτη όμως και πάλι στους 35 βαθμούς κελσίου.

Στις Μοίρες,  Δευτέρα και Τρίτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 βαθμούς, όπως και στο Τυμπάκι αλλά και στη Γέργερη.

Στα δυτικά του νησιού για παράδειγμα στην Παλαιόχωρα αλλά και στην Πρέβελη ,  αναμένεται καυτό Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες στους 33 και 34 βαθμούς ενώ Δευτέρα και Τρίτη το θερμόμετρο θα σταματήσει στους 35 βαθμούς κελσίου.

Στα Σφακιά από Σάββατο έως Κυριακή ο υδράργυρος δεν θα πέσει κάτω από τους 34 βαθμούς κελσίου κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Ενώ για όσους σκέφτονται να βρεθούνε το επόμενο διάστημα στην ακριτική Γαύδο θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι με καπέλα αντιηλιακά και να αναζητούν σκιερά μέρη καθώς και εκεί θα σημειωθούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες από 32 βαθμούς έως και 34 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Για αύριο Παρασκευή 23/6, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια

ΧΑΝΙΑ

Για αύριο Παρασκευή 23/6, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Για αύριο Παρασκευή 23/6, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Για αύριο Παρασκευή 23/6, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Επιμ : Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News