default-image

Στους δρόμους οι συμβασιούχοι καθαριότητας στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Στους δρόμους οι συμβασιούχοι καθαριότητας στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία διαμαρτυρίας από το εργατικό κέντρο στο δημαρχείο πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι καθαριότητας στο Ρέθυμνο. Παρά την απεργία διατηρούν την πόλη αρκετά καθαρή, σεβόμενοι ντόπιους και επισκέπτες.

Ο δήμος Ρεθύμνου τούς διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί λύση με το θέμα να απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας.

"Γι΄αυτούς είμαστε σκουπιδιάρηδες, αλλά έχουμε αξιοπρέπεια", αναφωνεί στον τηλεοπτικό φακό ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων καθαριότητας στο δήμο Ρεθύμνου, Γρηγόρης Καλονόμος, ζητώντας να μην χάσουν την εργασία τους, στέλνοντας και τους ίδιους και τους τυχόν αντικαταστάτες τους στην ανεργία μετά από δύο μήνες.

Μισθοί πείνας μετά από εμπειρία ετών και εργασία τη νύχτα και τώρα απειλείται ακόμα και αυτό το λίγο που έχουν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όπως εξηγεί ο Αντώνης Καλοκίδης που είναι επαγγελματίας οδηγός εδώ και 26 χρόνια, θα πρέπει να εργαστεί και νύχτα για να φτάσει τα 800 ευρώ η μισθοδοσία του.

Στο πλευρό των συμβασιούχων και οι εργαζόμενοι ΟΤΑ του νομού με τον πρόεδρό τους, Κωστή Απλαδά, να δηλώνει ότι πρέπει σύντομα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετεί το θέμα.

Ο δήμος Ρεθύμνου ευελπιστεί σε παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του έτους και μέχρι το 2018 να έχουν μπει οι βάσεις για μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Τάσο Παπαδουράκη, να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους συμβασιούχους που ναι μεν προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, αλλά διατήρησαν και την πόλη καθαρή εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News