default-image

H Google παρήγγειλε 300 αρθρωτά σπίτια για εργζόμενους

Επιστήμη
H Google παρήγγειλε 300 αρθρωτά σπίτια για εργζόμενους

Οι υπάλληλοι της Google αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο να βρουν οικονομικό διαμέρισμα στην Silicon Valley και η εταιρεία επιχειρεί να το αντιμετωπίσει επενδύοντας σε modular διαμερίσματα. Τα σπίτια αυτά θα χρησιμοποιούνται ως προσωρινή στέγαση για όσους εργάζονται για τον τεχνολογικό γίγαντα.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Google έχει παραγγείλει 300 αρθρωτά σπίτια από μια startup ονόματι Factory OS. Το deal έχει κόστος μεταξύ 25 και 30 εκατ. δολαρίων.

Τα modular σπίτια δημιουργούνται εξολοκλήρου σε εργοστάσιο και συναρμολογούνται σαν παζλ στο σημείο που θέλεις. Η μέθοδος αυτή μπορεί να μειώσει το κόστος κατασκευής από 20% έως 50%. Επίσης, μπορούν να κατασκευαστούν πολύ πιο γρήγορα και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στέγασης. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι ενοικιαστές εξοικονόμησαν 700 δολάρια τον μήνα λόγω του μειωμένου κόστους κατασκευής.

Η Google έχει τη βάση της στο Mountain View της Καλιφόρνια και η εύρεση οικονομικής στέγης είναι σχεδόν αδύνατη. Χρόνο με τον χρόνο οι έρευνες δείχνουν ότι το San Francisco έχει τις υψηλότερες τιμές ενοικίασης στον κόσμο.

Οι εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να πείσουν πιθανούς υπαλλήλους να μετακομίσουν στο San Francisco, ειδικά όσους ζουν σε άλλες χώρες. Αρκετές startups έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν γραφεία σε άλλες πόλεις όπως Chicago και Seattle. Μια άλλη λύση είναι επενδύσεις ανάλογες με αυτή της Google.

Πηγή: techblog.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News