default-image

Ουρητήρια τα τείχη αλλά οι τουαλέτες κλειδαμπαρωμένες -vid

Κρήτη
Ουρητήρια τα τείχη αλλά οι τουαλέτες κλειδαμπαρωμένες -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη εξέλιξη με φόντο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για υγειονομική "βόμβα" στην Πύλη Ιησού... Η Λότζια κρατά κλειδαμπαρωμένες τις τουαλέτες που κατασκευάστηκαν βάσει του μάστερ πλαν για τα τείχη, ενώ την ίδια ώρα εκτός λειτουργίας και σε άθλια κατάσταση είναι και τα δημόσια ουρητήρια στο Κηποθέατρο Ηρακλείου.

Μετά τις ντροπιαστικές εικόνες με τις ακαθαρσίες και τα περιττώματα που κατέληξαν στο κατώφλι της Πύλης Ιησού, τα οποία καθαρίστηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας, το κακό επαναλαμβάνεται. Η νέα αποκάλυψη έρχεται λίγα βήματα από τον εκθεσιακό χώρο για τον Νίκο Καζαντζάκη και ακριβώς δίπλα από καταστήματα στην Πύλη της Καινούργιας Πόρτας. Τι διαπιστώσαμε εκεί μέσα από το ρεπορτάζ μας; Ότι υπάρχουν τουαλέτες, με πρόβλεψη ακόμη και για ΑμεΑ, οι οποίες όμως είναι κλειστές!

Γιατί δεν ξεκλειδώνουν

Με το φακό μας όχι μόνο εντοπίσαμε τις τουαλέτες, αλλά ζητήσαμε επιπλέον από τον υπάλληλο του εκθεσιακού χώρου να μας τις ξεκλειδώσει... για να λάβουμε την απάντηση ότι αυτές ξεκλειδώνουν μόνο για τις ανάγκες των επισκεπτών του εκθεσιακού χώρου για τη μόνιμη έκθεση Καζαντζάκη.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Πρόκειται για τουαλέτες που κατασκευάστηκαν βάσει του μάστερ πλαν για τα τείχη και στο πλαίσιο έργου αναστήλωσης των τειχών, που όμως από το 2014 είναι κλειστές. «Όποιος επισκέπτης μού ζητήσει του ανοίγω την τουαλέτα και περιμένω απ' έξω, γιατί οι τουαλέτες δεν "απευθύνονται" σε όλο το κοινό και πρέπει να κλειδώνουν», τόνισε ο εργαζόμενος του Δήμου Ηρακλείου Σπύρος Καμπαξής.

Και όλα αυτά τη στιγμή που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχουν τουαλέτες στην περιοχή για την κάλυψη αναγκών δημόσιας και ατομικής υγιεινής, με τα δεκάδες ερωτήματα πολιτών - όπως «γιατί είναι κλειστές από το Δήμο Ηρακλείου;» και αν αυτές είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού ή στρατηγικής - να είναι εύλογα.

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ, σας παρουσιάζουμε τις νέες εικόνες και τη νέα άθλια κατάσταση με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι, μετά τα χάλια που αντικρίσαμε στην Πύλη Ιησού, η οποία μετατρέπεται σε δημόσιο ουρητήριο...

Απαράδεκτες εικόνες κατέγραψε ο φακός

Στη διάρκεια του ρεπορτάζ, αναζητήσαμε δημόσιες τουαλέτες του Δήμου Ηρακλείου, σε κοντινή απόσταση από τις τουαλέτες που είναι κλειδαμπαρωμένες εδώ και 3,5 χρόνια στην Πύλη Ιησού.

Τι αντικρίσαμε; Απαράδεκτες εικόνες σε δημόσια τουαλέτα του Δήμου Ηρακλείου στο Κηποθέατρο, η οποία είναι πνιγμένη στα σκουπίδια... Δημόσιες τουαλέτες που θα έπρεπε ήδη να έχουν καθαριστεί ώστε να λειτουργούν, με τους δημότες να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη δημοτική Αρχή. «Πέρυσι έγινε μια εκτεταμένη προσπάθεια καθαρισμού. Ενόψει της σεζόν, οι τουαλέτες θα ξαναλειτουργήσουν, οπότε και θα καθαριστούν εκ βαθέων, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν», ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη στα όσα αποκάλυψε το ρεπορτάζ, αλλά και στα παράπονα των δημοτών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News