default-image

Μαζικό "όχι" των συνταξιούχων στα μέτρα

Κρήτη
Μαζικό "όχι" των συνταξιούχων στα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο από τους συνταξιούχους τους Κρήτης οι οποίοι ένωσαν και ύψωσαν τις φωνές τους ενάντια στη λιτότητα που τούς έχει αποστερήσει την υπερηφάνεια από τα γηρατειά τους.

Απόμαχοι της εργασίας, αλλά όχι και του αγώνα, διαδήλωσαν για την αξιοπρεπή διαβίωση τόσο των ιδίων και των απογόνων τους. Λεωφορεία μετέφεραν συνταξιούχους από όλο το νησί στο Ρέθυμνο, όπου πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο ιστορικό κέντρο.

Δυναμικό παρών έδωσαν στο Ρέθυμνο συνταξιούχοι από ολόκληρη την Κρήτη και συνδικαλιστές από την Αθήνα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην οικονομική λιτότητα. Δηλώνουν ότι οι ίδιοι και οι μισθωτοί, αποτελούν τα εύκολα θύματα για τη δημοσιονομική αναπροσαρμογή του κράτους και πληρώνουν δυσανάλογο ποσοστό του χρέους το οποίο δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

Στέκονται στο πλευρό των παιδιών και των εγγονιών τους που ταλανίζονται από την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες εργασίας και πληρωμής. Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Το συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο ήταν όντως παγκρήτιο, αφού έφτασαν στην πόλη τέσσερα λεωφορεία από το νομό Ηρακλείου, τρία από το νομό Χανίων και ένα από το νομό Λασιθίου σε συνέχεια των αντίστοιχων διαδηλώσεων μαζικού χαρακτήρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News