Ειδήσεις

"Άστραψαν και βρόντηξαν" κατά του ΟΛΗ με αφορμή το μόλο

Πυρ ομαδόν κατά του ΟΛΗ από το Δήμο Μαλεβιζίου και την Περιφέρεια Κρήτης για την κατασκευή κάθετου βιομηχανικού μόλου στην περιοχή των Λινοπεραμάτων.

Ούτε λεπτό αναμονή δεν μπόρεσε να κάνει ο δήμος Μαλεβιζίου, μετά το ξαφνικό και απρόσμενο σοκ που υπέστη από το έγγραφο του Υπ. Περιβάλλοντος για την κατασκευή κάθετου βιομηχανικού μόλου στην περιοχή των Λινοπεραμάτων. Εσπευσμένα εκρόσωποι του δήμου συναντήθηκαν με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον Ν. Καλογερή, για να λάβουν από κοινού αποφάσεις για την πάυση του όποιου σχεδιασμού εκ μέρους του ΟΛΗ, που όπως λένε μάλιστα ενέχει μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες.

Θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή η κατασκευή του βιομηχανικού μόλου, υπογραμμίζουν εκπρόσωποι δήμου και περιφέρειας, αφού το έργο θα παγιώσει την παρουσία των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

"Άστραψε και βρόντηξε" κατά του ΟΛΗ

"Άστραψε και βρόντηξε" πάντως κατά τη συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης κατά του ΟΛΗ που έχει την κυριότητα του έργου , ο οποίος όπως αποκάλυψε,  παράκαμψε το θεσμό της Περιφέρειας αποστέλλοντας το επίσημο έγγραφο γνωστοποίησης του έργου, απευθείας στο Δ. Μαλεβιζίου  .

Αντιπρόταση για το χώρο

Μετά την σύμπνοια απόψεων δήμου και Περιφέρειας για να μπεί ένα "στοπ" στη μελλοντική κατασκευή του έργου, ακολούθησε αντιπρόταση από τους ίδιους, για αλλαγή τουλάχιστον της τοποθεσίας, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η παράκτια ζώνη της Κορακιάς.

Τα επόμενα 24ωρα πάντως θα ακολουθήσει και συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή, καταθέτοντας του συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγή πλεύσης του οργανισμού αναφορικά με το αναπτυξιακό παρ όλα αυτά έργο.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια