default-image

Καπετανάκειο: Όταν οι μαθητές δημιουργούν... ποιήματα

Πολιτισμός
Καπετανάκειο: Όταν οι μαθητές δημιουργούν... ποιήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ολοκαίνουρια ποιητική του συλλογή, φτιαγμένη από μαθητές και μαθήτριες, παρουσιάζει το ιστορικό σχολείο του Ηρακλείου, το Καπετανάκειο.

Τα παιδιά με την ενθάρρυνση των καθηγητών τους δημιούργησαν και φέτος, αποτύπωσαν σε ποιητικό, πεζό και εικαστικό λόγο τις ευαισθησίες τους και τους προβληματισμούς τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σχολείου, είναι σημαντικό, ότι στη φετινή ύλη προστέθηκε η μετάφραση Αγγλικής και Αμερικάνικης Ποίησης από τους Μεταφυσικούς Ποιητές (17ος αιώνας) μέχρι τις μέρες μας.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το σχολείο παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα, λόγω του κτηριακού προβλήματος, βρίσκει τρόπους να αναπνέει και δρόμους να πορεύεται.

Ο εμβληματικός εξάλλου τίτλος του βιβλίου «Πυξίδα» και η πρωτότυπη εικαστική δημιουργία που κοσμεί το εξώφυλλο, το δηλώνουν με περίτρανο τρόπο.

Ένα μικρό δείγμα αυτής της προσπάθειας θα παρουσιαστεί στη Γιορτή των Αποφοίτων του σχολείου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ.

Το νέο ποιητικό εγχείρημα των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, εκδόθηκε με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News