Ειδήσεις

Υπολογίστε απλά, πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα

Το νερό είναι βασικό για την υγεία, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, η κατανάλωση του νερού πρέπει να αυξάνεται, με τους «μύθους» σχετικά με το πόσο νερό πρέπει να καταναλώνει ο ανθρώπινος οργανισμός, να δίνουν και να παίρνουν.

Κάποιοι λένε ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό, άλλοι πως χρειάζονται σίγουρα δύο λίτρα. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Τελικά, πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Το 8-10 ποτήρια ή τα δύο λίτρα είναι μύθος, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες οι οποίοι εξαρτώνται από παράγοντες, όπως το ύψος, το βάρος, τα προβλήματα υγείας κ.λπ. Είναι λογικό, λοιπόν, ένας άνθρωπος 45 κιλά να μην πίνει την ίδια ποσότητα νερού με ένα που είναι 86.

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να υπολογίσετε πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα είναι να διαιρέσετε το βάρος σας με τον αριθμό 30. Αν για παράδειγμα, είστε 60 κιλά, πρέπει να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα, ενώ αν είστε 80 κιλά, πρέπει να πίνετε 2,6 λίτρα, την ημέρα.

Το νερό είναι άκρως σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και μην ξεχνάτε πως τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες του οργανισμού για ενυδάτωση αυξάνονται.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια