default-image

Πήρε το πρωτάθλημα Αργεντινής η Μπόκα Τζούνιορς

Ποδόσφαιρο
Πήρε το πρωτάθλημα Αργεντινής η Μπόκα Τζούνιορς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπόκα Τζούνιορς κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα αφού η Μπάνφιλντ, η ομάδα που την «απειλούσε» από την δεύτερη θέση, έχασε 1-0 στο Σαν Λορεντζο, παραμένοντας πέντε βαθμούς πίσω της, έχοντας μόλις ένα ακόμα παιχνίδι για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ενας τίτλος που έφτασε στην ημερομηνία, που συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την κατάκτηση του τελευταίου Copa Libertadores, στο Πόρτο Αλέγκρε.

 

Ο Φερνάντο Μπελούτσι σημείωσε (56’) τον γκολ-νίκης για την Σαν Λορέντσο, βάζοντας τέλος στις ελπίδες τις Μπάνφιλντ να κερδίσει τον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

 

Ο σύλλογος του Μπουένος Άιρες έχει 59 βαθμούς σε 28 παιχνίδια, πέντε περισσότερους από την Μπάνφιλντ (σε 29 ματς) ενώ η Σαν Λορέντσο έπιασε στην τρίτη θέση την Ρίβερ Πλέιτ στους 52 βαθμούς.

 

Ο τίτλος αυτός είναι ο πρώτος ως προπονητής της Μπόκα για τον πρώην μέσο του συλλόγου Γκιγιέρμο Μπάρος Γκελότο. Ο Σκελότο κέρδισε τίτλους στην Αργεντινή, Νότια Αμερική και παγκόσμιους ως παίκτης με τη Μπόκα. Είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (58 γκολ) και μαζί με την Ιντεπεντιέντε μοιράζονται (από 22 γκολ) την καλύτερη άμυνα. Τα ξημερώματα η Μπόκα φιλοξενείται από την Ολίμπο Μπλάνκα.

Πηγή: onsport.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News