default-image

Μάλια: Στροφή στην ποιότητα για το... άνδρο των οργίων vid

Κρήτη
Μάλια: Στροφή στην ποιότητα για το... άνδρο των οργίων vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ξεσαλώματα και φασαρίες σε ξέφρενα πάρτι και με μεθυσμένους Βρετανούς να φωτογραφίζουν τις ακολασίες τους, εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, δυσφημώντας εδώ και χρόνια το τουριστικό θέρετρο των Μαλίων.

Πλέον όμως τα Μάλια αλλάζουν σελίδα. Κάνουν στροφή στην ποιότητα καθώς αλλάζει ο χάρτης των τουριστών, δεδομένου ότι μειώθηκαν αισθητά οι νεαροί Βρετανοί οι οποίοι επισκέπτονταν το τουριστικό θέρετρο για ξέφρενη διασκέδαση με μπόλικο αλκοόλ, χωρίς να λείπουν οι φασαρίες και τα προβλήματα.

Φέτος, οι νεαροί Βρετανοί μειώθηκαν κατά 50% σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές ενώ γίνονται προσπάθειες για τη περαιτέρω μείωση του ποσοστού για τα επόμενα χρόνια.

Και όλα αυτά, μετά από αρκετές δεκαετίες και αφού χρειάστηκαν δεκάδες διαμαρτυρίες από κατοίκους και συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με φορείς, ώστε τα Μάλια να μαγνητίσουν τα βλέμματα μεγαλύτερων ηλικιών από άλλες χώρες.

Ήδη, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στα Μάλια καταγράφουν πληρότητες 95% έως 100%, ενώ την ίδια ώρα επιχειρηματίες καταστημάτων αλλά και τουριστικών καταλυμάτων προχωρούν σε παρεμβάσεις στο πλαίσιο αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος.

Μόλις πέφτει το σκοτάδι, τα περισσότερα κλικ κάνουν το Εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού στο νησάκι το οποίο φωτίστηκε για πρώτη φορά, με τις εικόνες να εντυπωσιάζουν.

Ενώ εξίσου σημαντικές είναι οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων που συνέβαλαν στην ανακαίνιση τοu.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News