default-image

Ξανά μαζί 30 χρόνια μετά στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού -vid

Κρήτη
Ξανά μαζί 30 χρόνια μετά στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μνήμη γύρισε χρόνια πίσω στο Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού, τότε που έφηβοι 12, 13, 14 χρονών ατένιζαν με αισιοδοξία, ελπίδα και όνειρα το μέλλον.

Μετά απο 30 ολόκληρα χρόνια το παλιό κουδούνι του Γυμνασίου  χτύπησε για τους τους αποφοίτους ανοίγωντας την αυλαία μιας  ιστορικής επανένωσης εκατοντάδων  μαθητών και δασκάλων.

Θυμήθηκαν τα παλιά, τις παρέες, τις κοπάνες, τους καθηγητές, το σχολείο και τόσα άλλα. Μίλησαν για την πορεία της ζωής τους, προβληματίστηκαν για το σήμερα και το αύριο. Η συγκίνηση ήταν ακόμη πιο έντονη όταν την ώρα της συγκέντρωσης εμφανίστηκαν και οι αγαπημένοι καθηγητές τους, κάποιο από τους οποίους διδάσκουν ακόμα και σήμερα στο ίδιο σχολείο.

Το  Γυμνάσιο Αλικαρνασσού ξαναζωντάνεψε για αυτά τα άτομα και οι αναμνήσεις και όμορφες παιδικές στιγμές ξεχύθηκαν με μιάς στην αυλή του κτηρίου. Εκεί όπου οι σημερινοί μαθητές τους υποδέχτηκαν με πολλή μουσική και χορό τιμώντας την γιορτή που έστησαν όλοι μαζί από κοινού.

Πάντως όπως δεσμεύτηκαν, θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες στιγμές στο μέλλον, αφού το συναίσθημα της εφηβείας και της ανεμελιάς   ξύπνησε για τα καλά μέσα τους κάνοντας τους να θέλουν να το ζήσουν ξανά… Και του χρόνου λοιπόν!

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News