default-image

Συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε Ρωσία και ΕΕ αναζητά η Γαλλία

Κόσμος
Συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε Ρωσία και ΕΕ αναζητά η Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία δεν επιδιώκει ούτε «την απομόνωση» ούτε «την εξασθένηση» της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα.

«Δεν επιδιώκουμε ούτε την απομόνωση της Ρωσίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, ούτε την οικονομική της εξασθένηση», τόνισε ο Λε Ντριάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Λαβρόφ κι επέμεινε ότι αυτό πρέπει να «κατανοηθεί πριν απ' όλα».

Ο Λαβρόφ από την πλευρά του κατήγγειλε στην ίδια συνέντευξη τη «ρωσοφοβική εμμονή» της Ουάσινγκτον.

«Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο παρά να εκφράσω τη λύπη μου για τη ρωσοφοβική εμμονή των (σ.σ. αμερικανών) συναδέλφων μας, η οποία ξεπερνά όλα τα όρια», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Εξάλλου ο Λαβρόφ αντέδρασε σε μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), το οποίο αποφάνθηκε ότι ο νόμος στη Ρωσία ο οποίος απαγορεύει την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» ενώπιον ανηλίκων παραβιάζει την ευρωπαϊκή σύμβαση για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Σε ό,τι αφορά τους ΛΟΑΔ (σ.σ. λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και διαφυλικοί), δεν διώκουμε κανέναν για τον έναν ή τον άλλον προσδιορισμό», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News