default-image

Κομποστοποίηση στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης

Κρήτη
Κομποστοποίηση στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης το κοινωνικό όφελος, η προστασία και ο σεβασμός προς το περιβάλλον, αλλά και η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών σε όλα τα στάδια λειτουργίας, ήταν και παραμένουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιώντας ένα πολύπλευρο και ουσιαστικό πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Χαλκιαδάκης Α.Ε. δημιούργησε το πρώτο στην Κρήτη ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης φυτικών υπολειμμάτων σε σούπερ μάρκετ, στο κατάστημα Χαλκιαδάκης MAX στη Ν. Αλικαρνασσό.

Αξιοποιώντας την συνεργασία της εταιρείας με τον καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Θρασύβουλο Μανιό και εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές κομποστοποίησης, η Χαλκιαδάκης Α.Ε. στοχεύει:

- Στον μηδενισμό του όγκου των απορριμμάτων από τα μανάβικα των καταστημάτων της που καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.

- Στην παραγωγή κόμποστ υψηλής ποιότητας για δωρεάν διανομή στους πελάτες.

- Στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Κρητικής εταιρείας.

- Στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Σε πρόσφατη συνάντηση της Διοίκησης της Χαλκιαδάκης Α.Ε. με την ομάδα των ειδικών επιστημόνων, παρουσιάστηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος, τρόποι βελτίωσης της αποδοτικότητας και επέκτασής του και σε άλλα καταστήματα της Κρητικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης, δηλώνοντας την βούληση του Δήμου Ηρακλείου να ενισχύσει κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την μείωση του όγκου τους και την διαλογή τους στην πηγή.

Η κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, σε δηλώσεις της τόνισε την προσήλωση της εταιρείας στην εφαρμογή δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος, τονίζοντας: «Το πιλοτικό μοντέλο που εφαρμόζουμε στο σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης MAX της Ν. Αλικαρνασσού, μας δείχνει τον δρόμο για την καθολική εφαρμογή αυτού του πρότυπου συστήματος διαχείρισης των φυτικών υπολειμμάτων από τα μανάβικα των καταστημάτων μας. Είναι ένα 100% «πράσινο πρόγραμμα» με πολλά και σημαντικά οφέλη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την τοπική κοινωνία γενικότερα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά και με την συνεργασία και των αρμόδιων φορέων, όπως είναι ο Δήμος Ηρακλείου καθώς και του καθηγητή του  ΤΕΙ Κρήτης κ. Θρασύμβουλου Μανιού, αισιοδοξούμε ότι θα δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης, πολλαπλά χρήσιμο για όλους μας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News