Ειδήσεις

Κίνδυνος να "πνιγούν" στα σκουπίδια τα Χανιά από την απεργία

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους δήμους των Χανίων με φόντο την πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 21 Ιουνίου η ΠΟΕ - ΟΤΑ μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν χθες το πρωί τα αμαξοστάσια και δεν θα επιτρέπουν την έξοδο των απορριμματοφόρων μέχρι τη λήξη της απεργίας.

Έτσι πολλές γειτονιές στα Χανιά και κυρίως οι τουριστικές περιοχές ,κινδυνεύουν να  πνιγούν στα σκουπίδια αφού για δύο ακόμη μέρες δεν θα γίνεται κανονικά αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας απηύθυνε έκκληση τους δημότες να περιορίσουν τις ρίψεις απορριμμάτων στους κάδους έως και την Πέμπτη, ενώ σε συνάντηση του χθες με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στους ΟΤΑ ,ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την παλιά πόλη, το νοσοκομείο, το αεροδρόμιο και τις τουριστικές περιοχές.

«Έκρινα σωστό να καλέσω τους εκπροσώπους των συμβασιούχων ούτως ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε ένα αποδεκτό επίπεδο καθαριότητας στην πόλη κατά τη διάρκεια της απεργίας» επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας εκφράζοντας την κατανόηση του στους συμβασιούχους οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «είναι θύματα μιας λαθεμένης νομοθετικής ρύθμισης η οποία αν και είχε σκοπό να τους βοηθήσει τελικά υπάρχει κίνδυνος να τους οδηγήσει στην ανεργία και μάλιστα με απώλειες δεδουλευμένων. Επιπλέον οι δήμοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς εργαζόμενους στην καθαριότητα στα μέσα της τουριστικής σεζόν».

Η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων κ. Αθηνά Γιαννουλάκη υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις είναι μεγάλη και στους επτά δήμους του νομού Χανίων.

«Η απεργία μας βρίσκεται σε εξέλιξη ,προς το παρόν με κατάληψη των αμαξοστασίων και αύριο με 24ωρη κινητοποίηση. Κατανοούμε ότι υπάρχει θέμα με τα σκουπίδια όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι κάθε εργαζόμενος έχει σαν εργαλείο πίεσης την απεργία».

Από νωρίς χθες πρωί, υπό κατάληψη τελούν το κεντρικό αμαξοστάσιο με τα απορριμματοφόρα του δήμου Χανίων, το αμαξοστάσιο του δήμου Κισσάμου και άλλων δήμων της Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια