default-image

Στο σκαμνί ο Κρητικός "Εσκομπάρ" για τα 3,2 κιλά κοκαΐνης

Κρήτη
Στο σκαμνί ο Κρητικός "Εσκομπάρ" για τα 3,2 κιλά κοκαΐνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει την Τετάρτη 21/06 η πολύκροτη υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 43χρονο Κρητικό, ο οποίος φέρεται να διακινούσε κοκαΐνη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, με τη συνδρομή μελών της οικογένειάς του.

 Ο 43χρονος κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης μαζί με την 38χρονη σύζυγό του, τον ηλικιωμένο πατέρα του και δύο ακόμη άτομα. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του 43χρονου, ο οποίος βρισκόταν στα Χανιά για άλλη δίκη, η Έδρα αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση για την Τετάρτη.

Το χρονικό

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει στα ίχνη του 43χρονου στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Έπειτα από παρακολούθηση μισού χρόνου και μετά από σκάψιμο επτά ωρών (!) σε χωράφι της οικογένειας, σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξεθάψουν μεγάλη ποσότητα της κοκαΐνης. Η εν λόγω ποσότητα - μαζί με τις υπόλοιπες που εντοπίστηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσε η οικογένεια - ξεπερνά, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα 3,2 κιλά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μαζί με συναδέλφους τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, εντόπισαν την ποσότητα κοκαΐνης που ήταν θαμμένη σε βάθος 60 εκατοστών σε χωράφι σε χωριό του δήμου Γόρτυνας. Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν την κοκαΐνη, η οποία φέρεται να ήταν συσκευασμένη σε αεροστεγή μπολ. Σημειώνεται ότι τα μπολ φαίνεται ότι περιείχαν και ρύζι, προκειμένου να μη βραχεί και καταστραφεί η ναρκωτική ουσία από το υγρό πιάτων που - επίσης - είχε τοποθετηθεί, προκειμένου να μην εντοπίζεται από σκύλους ανιχνευτές.

Εκτός από τον 43χρονο άνδρα - ο οποίος είχε συλληφθεί ακόμη δύο φορές στο παρελθόν - την 38χρονη γυναίκα του και τον ανήλικο γιο τους, η ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει τότε και τον 80χρονο πατέρα του 43χρονου, ο οποίος είχε ωστόσο αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του. Ο 43χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εκεί φόρεσε χειροπέδες και το παιδί του, καθώς είχε μεταβεί στο "Ν. Καζαντζάκης" για να παραλάβει τον πατέρα του με το αμάξι. Ακολούθως συνελήφθη η 38χρονη, ενώ τελευταίος συνελήφθη ο παππούς τού μικρού, ο οποίος φέρεται να πέταξε σε κάδο σκουπιδιών ένα πακέτο που περιείχε συνολικά 19.500 ευρώ, λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του 43χρονου, ούτως ώστε τα λεφτά να μη βρεθούν από την Αστυνομία.

Εξάλλου, το συνολικό ποσό που κατασχέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., και το οποίο φέρεται να προέρχεται από έκνομες δραστηριότητες, ανέρχεται στα 26.650 ευρώ. Επίσης, στα σπίτια και τους υπόλοιπους χώρους που χρησιμοποιούσε η οικογένεια, εντοπίστηκαν - σύμφωνα με την Αστυνομία - πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης. Τέλος, βρέθηκαν ακόμη δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, καθώς κι ένα κυνηγετικό όπλο που ανήκει στον 80χρονο.

Αθώος ο 15χρονος από το Δικαστήριο Ανηλίκων

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου διεξήχθη η δίκη με κατηγορούμενο το 15χρονο γιο του 43χρονου, ο οποίος δικαζόταν για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης. Η δίκη έγινε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει ο νόμος. Έπειτα από τέσσερις μήνες κράτησης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων στην Κόρινθο, μετά τη σύλληψή του στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο 15χρονος αφέθηκε τελικά ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε αθώο. «Οι δικαστές έδειξαν την ευαισθησία τους. Έσκυψαν πάνω από το παιδί, σχεδόν σαν να ήταν γονείς του, και του άνοιξαν τις καρδιές τους και τα αφτιά τους. Άκουσαν με περισσή ανθρωπιά αυτά που είχε να τους πει και αναπόφευκτα οδηγήθηκαν στην απαλλακτική γι' αυτόν απόφαση», είχε επισημάνει τότε στη "Νέα Κρήτη" ο δικηγόρος του ανηλίκου, Διονύσης Βέρρας. «Ο πιτσιρικάς κέρδισε τη δικαστική μάχη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά στο ερώτημα αν θα βγει νικητής στη μάχη της ζωής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το παιδί θέλει βοήθεια!», είχε συμπληρώσει με νόημα ο δικηγόρος.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News