Ειδήσεις

Σε ποια δάση και φαράγγια απαγορεύεται η πρόσβαση;

Σε εφαρμογή τέθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και μηχανημάτων στις ευαίσθητες δασικές περιοχές του Ρεθύμνου τις ημέρες κατά τις οποίες ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι υψηλός, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή.

Η απόφαση αφορά και τη διανυκτέρευση επισκεπτών και τουριστών τις συγκεκριμένες ημέρες, προκειμένου να αποφεύγεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Πρόκειται για τα περιαστικά δάση Ευλιγιά, Προφ. Ηλία και Αγίου Ιωάννη στο Ρέθυμνο, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου τα περιαστικά δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ. Ιωάννου, καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει τη λίμνη Πρέβελη, εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας, και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Η απόφαση αφορά, επίσης, τον Δήμο Μυλοποτάμου για το φαράγγι Μαργαριτών.

Τέλος, έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται αυστηρά, με οποιοδήποτε τρόπο, η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, δεδομένου όπως επισημαίνει η κ. Λιονή, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια