default-image

Γ. Χωραφάς: Ο πρωταγωνιστής του "Ξα μου" στην Ανδριανή

Κρήτη
Γ. Χωραφάς: Ο πρωταγωνιστής του "Ξα μου" στην Ανδριανή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσιτός, εκφραστικός, μόνιμα χαμογελαστός, ευγενικός με όλους, σε κοιτάει στα μάτια και «ρουφάει» μέχρι το μεδούλι του κάθε λέξη που του λες.

Ο Γιώργος Χωραφάς, πρωταγωνιστής στη νέα ταινία «Ξα μου» της Κρητικιάς Κλειώς Φανουράκη, αλλά και της μεγάλης επιτυχίας «Πολίτικη Κουζίνα» μαγνητίζει τους πάντες γύρω του με την απλότητα του.

Ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς του και μιλάει με την Ανδριανή Αγγελιδάκη για την νέα του ταινία, για τις εμπειρίες στην Κρήτη, για το τι του έμαθε η  ζωή, για τα επαγγελματικά, για τον χαρακτήρα του Τζόνι που υποδύεται στην ταινία.

Όταν η Ανδριανή ρωτάει αν γνωρίζει ο ίδιος τι σημαίνει το «Ξα μου» απαντάει: «Πολύ ωραία έννοια που επέμενε ο άνδρας της Κλειώς να είναι αυτός ο τίτλος της ταινίας», αποκαλύπτει ο Γιώργος Χωραφάς. Και συνεχίζει λέγοντας «αξίζει τον κόπο αυτή η λέξη να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, να τη μάθει ο κόσμος και να τη χρησιμοποιεί καθημερινά για να πάρουμε την ευθύνη του εαυτού σου και ό,τι κάνεις να το κάνεις σαν να ήταν δική σου απόφαση. Το βασικό "Ξα μου" είναι "εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη"», λέει για τον τίτλο της νέας ταινίας «Ξα μου».

Επίσης, εξηγεί γιατί απέρριψε τις προτάσεις που είχε από το Χόλιγουντ και προτίμησε να μείνει στην Ευρώπη, να ζει και να δημιουργεί ανάμεσα στην Γαλλία και την Ελλάδα.

Δείτε τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News