Ειδήσεις

Νεαροί έκαναν επάγγελμα τον... έρανο και εξαπατούσαν κόσμο

Έστησαν ολόκληρη... επιχείρηση ότι κάνουν έρανο για στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, "μαζέυοντας" τα χρήματά τους.

«Φλομώνοντας» στο ψέμα τουρίστες κατάφερναν να μαζεύουν τα προς το ζην δύο νέοι άνδρες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 24 ετών είχαν στήσει ολόκληρη… επιχείρηση, προκειμένου να εξαπατούν ανυποψίαστους τουρίστες, καθώς επιδεικνύοντας τους συγκεκριμένα έγγραφα, έπειθαν τους τουρίστες ότι ενεργούσαν έρανο, για τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομία, οι άνδρες συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης και της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στα «πράσα» αρχικά από τους αστυνομικούς, την ώρα που προσπαθούσαν να αποκρύψουν σε εξωτερικό χώρο κτιρίου, δύο ντοσιέ που είχαν στην κατοχή τους.

Τα εν λόγω ντοσιέ, όπως διαπιστώθηκε είχαν στο εσωτερικό τους έγγραφα, τα οποία έφεραν σφραγίδες και υπογραφές, οργάνωσης που λειτουργεί με γνώμονα τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

'Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, οι δύο αλλοδαποί σε προγενέστερο χρόνο την ίδια ημέρα, προσέγγιζαν διερχόμενους τουρίστες και συγκέντρωναν χρήματα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό το οποίο προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Σχόλια