default-image

Αυξημένα τα κρούσματα διαρρήξεων στο Ηράκλειο

Κρήτη
Αυξημένα τα κρούσματα διαρρήξεων στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση της Αστυνομίας των περιοχών Ηρακλείου - Χερσονήσου αναφέρθηκε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό  Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα.

Αναλυτικά, στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Αυξημένα περιστατικά διαρρήξεων καταγγέλλονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις τελευταίες εβδομάδες σε οικίες σε περιοχές του Ηρακλείου.

Οι καταγγελίες του τελευταίου μήνα στις Διωκτικές Αρχές, είναι πάνω από πέντε, σε περιοχές όπως οι Μεσαμπελιές, οι Πατέλλες, η Θέρισος και ο Μασταμπάς, αλλά και κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Και στην ενδοχώρα ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, αλλά και στη Χερσόνησο, σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, παρατηρείται αύξηση αυτής της μορφής της εγκληματικότητας. Συγκεκριμένα, καταγγέλλονται παραβιάσεις δωματίων ξενοδοχείων όπου οι κακοποιοί ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα.

Κατά την τουριστική περίοδο, το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων λαμβάνει ακόμα σοβαρότερες διαστάσεις διότι οι ανάγκες αστυνόμευσης αυξάνονται.

Έτσι, τα πρόσφατα κρούσματα διαρρήξεων, σε συνδυασμό με τις ήδη αυξημένες απαιτήσεις και τα αποδυναμωμένα Αστυνομικά Τμήματα, δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχία στους πολίτες του ν. Ηρακλείου που αναρωτιούνται αν προστατεύονται επαρκώς».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: «Καλύπτεται η αυξημένη ανάγκη της περιοχής από αστυνομική δύναμη ικανή να προασπίσει τη δημόσια ασφάλεια προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών του ν. Ηρακλείου;».         

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News