default-image

Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών στο ΠΑΓΝΗ

Υγεία
Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βασικό μήνυμα «Όχι στα ναρκωτικά - Ναι στη ζωή» και με αφορμή την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καλεί τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει με το ΚΕΘΕΑ τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στη 1:00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με θέμα «Ο εργαζόμενος - γονέας απέναντι στην πρόκληση των παράνομων και νόμιμων εξαρτήσεων σήμερα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για µμισθό παίρνουμε ψίχουλα, που η δουλειά μετατρέπεται σε απασχόληση,  που το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό χτυπιούνται, προβάλλεται η μαστούρα για ελευθερία!

Προβάλλεται η ατομική διέξοδος σαν υποκατάστατο της όξυνσης των προβλημάτων που γεννά το σύστημα.

Καταστρέφουν το δικαίωμα µας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή και προβάλλουν για «δικαίωμα» την «αυτοκαταστροφή». Σήμερα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Κανένας εργαζόμενος ή άνεργος, κανένας νέος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τα ναρκωτικά.

Μόνο το καπιταλιστικό σύστημα τα χρειάζεται, προκειμένου να ναρκώνει τα μυαλά και τις συνειδήσεις, να αναστέλλει την οργάνωση και τον αγώνα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για μια καλύτερη ζωή. Για να οδηγεί την αμφισβήτηση και τη δυσαρέσκεια σε ανώδυνους για τον ίδιο δρόμους, αλλά πολύ οδυνηρούς για όσους πέφτουν στη ναρκοπαγίδα και τις οικογένειές τους. Για να παρατείνει την κυριαρχία του, να απομακρύνει την απειλή της ανατροπής του.

Η δύναμη να αλλάξουμε όσα µας στερούν τη ζωή µε δικαιώματα είναι στα χέρια µας, στον αγώνα, τη διεκδίκηση. Δεν το βάζουμε κάτω!

Σ' αυτόν το δρόμο καλούμε τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους,  τα παιδιά τους. Στο δρόμο της ανυπότακτης στάσης ζωής. Παλεύουμε για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι µε ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Η διοίκηση του σωματείου καλεί όλους να συμβάλουν στην ενίσχυση του μετώπου απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά, του αγώνα ενάντια σε κάθε είδους ουσία, σε κάθε είδους εξάρτηση.

Να διεκδικήσουμε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τη δική μας ζωή και των παιδιών μας:

• Πρόληψη - θεραπεία - κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας.

• Δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα.

• Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, στις σχολές, στο στρατό, στους χώρους όπου εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενή πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας.

• Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

• Γενναία χρηματοδότηση για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ενισχυθούν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, πολιτισμού και ερασιτεχνικής δημιουργίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News