Ειδήσεις

Αστυνομικοί στο σκαμνί για το σοβαρό τραυματισμό νεαρών

Στο εδώλιο οι δύο άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για τον τραυματισμό ανηλίκων σε καταδίωξη

Με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή θα καθίσουν ξανά σήμερα στο εδώλιο του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, σε εξ αναβολής δίκη, οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που τη νύχτα της 23ης Ιανουαρίου 2013 καταδίωξαν στην παραλιακή του Ηρακλείου ένα μηχανάκι, στο οποίο επέβαιναν δύο αγόρια - τότε ένας ανήλικος - επειδή δε σταμάτησαν στο σήμα τους για έλεγχο.

Το χρονικό

Η ώρα ήταν 11:30 τη νύχτα της 23ης Ιανουαρίου 2013. Οι δύο φίλοι - ο οδηγός 19 και ο συνοδηγός 15,5 χρόνων - μόλις επέστρεφαν από τη βόλτα τους στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου είχαν βρεθεί σε μια καφετέρια για να κάνουν την παρέα τους. Επιστρέφοντας λοιπόν στο σπίτι τους, αντιλαμβάνονται στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου τους αστυνομικούς να τους κάνουν σήμα για έλεγχο.

Ο 19 χρόνος οδηγός δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και φοβήθηκε να σταματήσει. Ανέπτυξε λοιπόν ταχύτητα να προσπεράσει το μπλόκο των αστυνομικών. Και τότε ξεκίνησαν όλα...

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αστυνομικοί, βλέποντας ότι το μηχανάκι δε σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν, επιβιβάστηκαν στην υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα τους και άρχισαν να το καταδιώκουν επί της λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου (με κατεύθυνση από λιμένα Ηρακλείου προς Παγκρήτιο Στάδιο).

Στο ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων "Shell" (που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου σε σχέση με την πορεία που ακολουθούσαν) και συνεχίζοντας με μεγάλη ταχύτητα στην καταδίωξη του μοτοποδήλατου, το οποίο εκείνη τη στιγμή εκινείτο στο μέσο περίπου του ρεύματος, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορείται ότι πλησίασε το μοτοποδήλατο από την αριστερά του πλευρά στο ένα περίπου μέτρο. Και εκείνη τη στιγμή ο δεύτερος αστυνομικός κατηγορείται ότι τεντώνοντας το δεξί του πόδι έσπρωξε το μοτοποδήλατο προς τα δεξιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός του μοτοποδηλάτου να χάσει τον έλεγχο, να εκτραπεί δεξιά της πορείας του μοτοποδηλάτου και, αφού εξήλθε του οδοστρώματος, προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο και ανετράπη σε χωμάτινο πρανές.

Το αποτέλεσμα της εκτροπής του μοτοποδηλάτου ήταν ο σοβαρός τραυματισμός και των δύο επιβαινόντων στο μοτοποδήλατο, αφού και οι δύο υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, «και ειδικότερα ο πρώτος υπέστη εγκεφαλική θλάση με συνοδό εγκεφαλικό οίδημα και πολλαπλές θλάσεις δεξιού πνεύμονα και ο δεύτερος κρανιοεγκεφαλική κάκωση με συνοδό εγκεφαλικό οίδημα, υπεραχνοειδής αιμορραγία στη CT εγκεφάλου και κάταγμα πυχιοκαρπικής ΔΕ».

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμη ότι έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο θύματα της καταδίωξης, που βρέθηκαν καθαρές, ενώ το μηχανάκι ήταν νόμιμο, ανήκε στον πατέρα τού οδηγού, είχε άδεια, ασφάλεια και πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Σχόλια