default-image

Ήττα για την Εθνική πόλο σ’ ένα δυνατό φιλικό

Σπορ
Ήττα για την Εθνική πόλο σ’ ένα δυνατό φιλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο... φιλικός δεν ήταν ο αγώνας στο πόλο γυναικών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, στο πλαίσιο της κοινής προετοιμασίας των δύο ομάδων, με τη χώρα μας να ηττάται με 11-10 και να δέχεται 19 ποινές.

Σε ένα φιλικό παιχνίδι "ειδικών συνθηκών", η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ηττήθηκε με 11-10 από την αντίστοιχη της Ιταλίας στο πλαίσιο της κοινής προετοιμασίας τους που λαμβάνει χώρα στην Ιμπέρια.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, εκτός από την αργυρή ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Ζανέιρο, είχε να αντιμετωπίσει και τους διαιτητές της αναμέτρησης Σαβαρέσε και Μπιάνκο, οι οποίοι έκαναν ότι ήταν δυνατό για να κερδίσει η "Σεταρόσα". Η ελληνική ομάδα δέχθηκε 19 (!) ποινές (7/19 οι Ιταλίδες στον παραπάνω) και κέρδισε μόλις 7 (4/7 για τη δική μας ομάδα).

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τις αθλήτριες της Εθνικής μας, αφού προηγήθηκαν με 4-3 με τη συμπλήρωση 8 λεπτών αγώνα. Στο 2ο οκτάλεπτο, οι Ιταλίδες πήραν το προβάδισμα με 5-4 με ένα μικρό σερί 2-0, όμως δύο γκολ των Τσουκαλά και Ξενάκη έστειλαν την Εθνική μας προηγούμενη στην ανάπαυλα με 6-5.

Στο 2ο μισό του αγώνα, η πίεση των Ιταλίδων παικτριών και των συμπατριωτών τους διαιτητών έγινε ασφυκτική. Με ένα επιμέρους 4-1, οι παίκτριες του Φάμπιο Κόντι πέρασαν μπροστά με 9-7, όμως τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν είχαν πει την τελευταία λέξη. Με δικό τους σερί 3-0 στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου, ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ (10-9), όμως δύο γκολ των Κουεϊρόλο και Ταμπάνι (0:32 πριν από τη λήξη) χάρισαν τη νίκη στις Ιταλίδες.

Η κοινή προετοιμασία των δύο ομάδων συνεχίζεται μέχρι και την Δευτέρα (19/6).

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 4-1, 2-3

Ιταλία (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι 1, Γκρανιολάτι, Κουεϊρόλο 2, Ραντίκι 1, Αεϊόλο 1, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Έμολο 1, Γκαλάρντι, Κότι 2, Ντάριο 1, Λάβι, Μπαρζόν, Μίλιο

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη, Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ., Πάτρα, Κώτσια 1.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News