default-image

Βολές Μανιάτη: αδιαφορία για τον πλούτο της Κρήτης

Κρήτη
Βολές Μανιάτη: αδιαφορία για τον πλούτο της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνοντας τη διαπίστωση ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη νέα πηγή εθνικού πλούτου - τους υδρογονάνθρακες -  ο Γιάννης Μανιάτης καλεί τη κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη προκήρυξη του διαγωνισμού για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, μετά τη κατάθεση αίτησης από τις εταιρείες Τotal, Εxxonmobil και Ελληνικά πετρέλαια.

Όπως είναι ήδη γνωστό, 2 θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης μπαίνουν στο μικροσκόπιο των μεγάλων ενεργειακών κολοσσών για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Εντωμεταξύ, μέχρι τον Αύγουστο ελπίζουν τα επιτελεία των εταιρειών πετρελαίου να γνωρίζουν τις περιοχές που θα διεκδικήσουν για έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη ενώ σε ότι αφορά τις σεισμικές έρευνες αυτές όπως εκτιμάται θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Στον ενεργειακό και γεωπολιτικό ρόλο της Κρήτης στη Μεσόγειο, αναφέρεται ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος παράλληλα κάνει ιδιαίτερη αναφορά τόσο στα ενεργειακά κοιτάσματα όπως και στον αγωγό EASTMED, έργο που όπως είπε προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News