Ειδήσεις

Έργα τέχνης από άμμο στην παραλία της Αμμουδάρας

Βλέμματα θαυμασμού «τραβούν» τα πραγματικά έργα τέχνης από τους γλύπτες Μανώλη Χαρκούτη, Yuriy Mysko και Lyudmyla Mysko από άμμο στην Αμμουδάρα, στο 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής, που φαίνεται πως μετατρέπεται σε θεσμό.

Τα γλυπτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί στο πρώτο σημείο του Φεστιβάλ, στο τέρμα της οδού Νάξου στην καρδιά της Αμμουδάρας, ενώ πλησιάζει και η ολοκλήρωσή τους στο δεύτερο σημείο, δυτικά από τις εκβολές του Αλμυρού ποταμού.

Η προσέλευση του κοινού είναι ελεύθερη και όλοι μπορούν να δουν από κοντά τον τρόπο που δουλεύουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, αλλά και να «δοκιμάσουν» τις δικές τους δυνάμεις φτιάχνοντας τα δικά τους γλυπτά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΑΜΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ

Την Παρασκευή επισκέφτηκαν τον χώρο του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης και στελέχη του Δήμου Μαλεβιζίου, θαυμάζοντας από κοντά τις δημιουργίες στην άμμο και διαπιστώνοντας παράλληλα το πόσο πολύ ενθουσιάζονται οι επισκέπτες της περιοχής. Αξίζει να τονιστεί ότι τόσο μέσω των τοπικών και εθνικών ΜΜΕ, όσο και μέσω των αναρτήσεων φωτογραφιών και βίντεο στους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων των επισκεπτών της Αμμουδάρας, το Φεστιβάλ έχει αποκτήσει δημοσιότητα σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον σύλλογο Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου «Η Μέλισσα», τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Το θέμα του είναι «Καλοκαιρινές διακοπές» και το μήνυμά του «Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες».

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των καλλιτεχνών, τα γλυπτά θα παραμείνουν στους χώρους τους, εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, για να τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι.

Σχόλια