default-image

Σοκ με ντοπέ ανήλικους αθλητές-τριες Άρσης Βαρών

Αθλητισμός
Σοκ με ντοπέ ανήλικους αθλητές-τριες Άρσης Βαρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα ένα ισχυρό χτύπημα δέχθηκε η άρση βαρών που βλέπει όλο και περισσότερο την έξοδο από το Ολυμπιακό πρόγραμμα να πλησιάζει με τους επικεφαλής της IWF να δείχνουν ανήμποροι να αλλάξουν τα πράγματα στο άθλημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, στην ομάδα της Αιγύπτου εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές της παγκόσμιας ομομοσπονδίας επτά θετικά δείγματα απαγορευμένων ουσιών (στεροειδή) από ελέγχους που έγιναν στα πρωταθλήματα Κ18 και Κ20 της Αφρικής, με δύο απαό αυτά να ανήκουν στα 14χρονα κορίτσια! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα της Αιγύπτου να μη συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που ξεκινά στο Τόκιο (δε συμμετέχει ούτε η Ελλάδα αλλά όχι για λόγους ντόπινγκ) ενώ η παγκόσμια ομοσπονδία (IWF) αρνήθηκε να τοποθετηθεί επίσημα για το συμβάν.

Σύμφωνα με τους κανόνες της WADA, πέντε από τα επτά ονόματα δεν μπορούν να αποκαλυφθούν καθώς πρόκειται για ανήλικούς αθλητές, ωστόσο οι Αιγύπτιοι έδωσαν και τα επτά ονόματα στο Reuters. Οι δύο είναι οι 14χρονες, τρεις είναι έφηβοι και δύο 20 ετών.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδία της Αιγύπτου έκανε λόγο για δολιοφθορά (σύνηθης δικαιολογία στην άρση βαρών) τονίζοντας ότι κάποιος έβαλε τις ουσίες στα επιδόρπια των αθλητών και των αθλητριών προκειμένου να βρεθούν θετικοί. Αν η δικαιολογία αυτή τελικά δεν ευσταθεί, η Αίγυπτος θα αποβληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους διεθνείς αγώνες, ενώ θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο 250.000 δολαρίων (222.000 ευρώ).

 

Πηγή: www.sportsfeed.gr

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News